Sedat Peker hakkında tutuklama kararı çıkarıldı

TAKİP ET

Organize suç örgütü kurmak ve yönetmek suçlamasıyla aranan Sedat Peker ve 91 kişi hakkında Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianameyi Anadolu 16. Ağır Ceza Mahkemesi kabul etti. Mahkeme, Sedat Peker hakkında tutuklama kararı çıkarılmasına hükmetti.

Sedat Peker ve 91 kişi hakkında, Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan 241 sayfalık iddianame, Anadolu 16. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

PEKER HAKKINDA TUTUKLAMA KARARI
Mahkeme, 26 şüphelinin tutukluluk halinin devamına karar verirken, Sedat Peker ve şoförü U.Y. hakkında tutuklama kararı çıkarılmasına hükmetti. Şüpheliler önümüzdeki günlerde ağır ceza mahkemesinde hakim karşısına çıkacak.

SEDAT PEKER İÇİN İSTENEN CEZA BELLİ OLDU
Sedat Peker’in, Cahit Çetin’in silahlı saldırı sonucu ölümüne ilişkin “tasarlayarak kasten öldürmeye azmettirme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılması istendi.

Sedat Peker’in ayrıca 19 ayrı eylemde birçok müştekiye karşı “var olan suç örgütünün korkutucu gücünden faydalanarak silahla yağma suçuna azmettirme”, “suç işlemek amacıyla silahlı örgüt kurma ve yönetme”, “tefecilik”, “silahla kasten yaralama” suçlarından toplamda 390 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.

ÖRGÜT YÖNETİCİ VE ÜYELERİNE YÖNELİK SUÇLAMALAR
İddianamede, örgüt yöneticisi olan 9 şüphelinin “suç işlemek amacıyla silahlı örgüt kurma ve yönetme”, “suç işlemek amacıyla kurulan silahlı örgüte üye olma”, “suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işleme”, “kasten öldürmeye azmettirme”, “var olan suç örgütün korkutucu gücünden faydalanarak silahla yağma suçuna azmettirme”, “tefecilik” ve “silahla kasten yaralama” suçlarından da değişik oranlarda hapisle cezalandırılmaları talep edildi.
 

sedat peker tutuklama kararı iddianame