Sedat Peker'den altıncı video: "AK Partili vekil istedi, Hürriyet gazetesi bastırdım!"

TAKİP ET

Yaptığı açıklamalarla gündemi sarsan Sedat Peker, altıncı videosunu yükledi. Peker, Elazığ'da yapacağı mitingin iptal edilmesi için şu an kabinede olan bakanlardan birisinin bir yakınıyla görüştüğünü ileri sürdü. Peker, Hürriyet gazetesini bir AK Partili milletvekilin rica etmesi üzerine kendisinin bastırdığını söyledi.

Organize suç örgütü yönetmek suçlamasıyla aranan Sedat Peker, altıncı videosunu yükledi. Peker, Elazığ'da yapacağı mitingi iptal etmesi için Mehmet Ağar'ın aradığını, iptal etmeyince şu an kabinede olan bakanlardan birisinin bir yakınıyla görüştüğünü iddia etti.

Sedat Peker, kendisi hakkındaki gelişmelerin fitilini iki olayın ateşlediğini söyledi. Peker, "Bu benim hikâyem. 1,5 senedir sıkıntıları ben yaşadım, o yüzden dolayı bana akıl vermeyin. O yüzden parça parça koparacağım, canları yakacağım" dedi.

Bugünkü videosunda Yıldırım Demirören'den de söz eden Peker'in masasında bu kez Yılmaz Özdil'in 'Son Cüret' isimli kitabı vardı.

Peker, kendisi hakkındaki gelişmelerin fitilini ise iki gelişmenin tetiklediğini söyledi, "Fitilin ilk ateşlenmesi Michael Rubin adında Amerikalı bir yazarın, yazdığı yazıyla oldu. 'Sedat Peker etki alanını bu şekilde geliştirmeye devam ederse, Tayyip Erdoğan sonrasında, Tayyip Erdoğan'a ihanet etmez' dedi.

'PanTürkizm görüşüne sahip bu kişi bu şekilde güçlenmeye devam ederse, Tayyip Erdoğan sonrası oraya simge birinin seçilmesini sağlar. Arka perdeden de ülkeyi o yönetir' dedi. Buna inanan ruh hastaları oldu, işin kötü yanı bizim arkadaşlarımız da gururlandılar, 'Artık seni dünyada insanlar daha iyi anlayacak, konumunu anlayacaklar' dediler. Dedim ki, bu tuzak, bize tuzak kurdular. Tayyip Erdoğan sonrasına kimin planı varsa bizi mahvedecekler dedim" ifadelerini kullandı.

"BANA 'CHP'NİN DE MİTİNGİ VAR, ORTALIK KARIŞABİLİR' DEDİ"
Kırılma noktalarını anlatan Sedat Peker, Ağar'ın ve şu an kabinede olan bir bakanın geçmişte kendisini arayarak Elazığ Mitingini iptal etmesini istediklerini söyledi.

Peker, "Derin Mehmet bana 'Elazığ mitingini iptal eder misin? O gün orada CHP’nin de mitingi var, ortalık karışabilir' dedi. Bizim Kafkas-Karadeniz kültürümüzde şehit aileleri devlet başkanından bile önemli o nedenle iptal edemeyeceğimi söyledim. Daha sonra valilik kararıyla miting iptal edildi. İkinci kırılma noktası burası oldu. Biz tahakküm altına emir altına girecek insanlar değiliz" ifadelerini kullandı.

"AK PARTİLİ VEKİL İSTEDİ, HÜRRİYET GAZETESİNİ BEN BASTIRDIM!"
Sedat Peker, Hürriyet gazetesinin basılması için AKP'li bir milletvekilinin "Bizim gençlik kolları bu işleri bilmez" diyerek kendisinden ricacı olduğunu ve saldırıyı gerçekleştirmeye yardımcı olduğunu açıkladı. Doğan medya satışı sürecinin bu saldırı ile başladığını ileri sürdü.

"CUMHURBAŞKANI'NA GİDEN İŞADAMLARI ÜÇ ARAMADAN GEÇİYOR"
İşadamlarının Cumhurbaşkanı'na gidince üç aramadan geçirildiğini, hırsız muamelesi yapıldığını şu sözlerle iddia etti:

"Bizim böyle çok şanlı, basında tanıdığımız büyük işadamları var ya, sayın cumhurbaşkanımızın yanına gidince güvenlik amacıyla üç tane aramadan geçiyor. Oradaki görevli kardeşlerim anlattı; Poliste hırsızlara yapılan muamele vardır, 'saatini çıkar, şununu çıkar bununu çıkar' diye, bunlara saatini çıkar, oyunu çıkar, buyunu çıkar, bildiğin hırsız muamelesi yapıyorlar. Gerçi polis biliyor, bunlar da hırsız, bir ihale kapayım diye, ve öyle gurursuzlar ki... Bir tek Turgay Ciner, o demiş 'Noluyor arkadaşlar, nedir bu demiş...' Ben bunlara yalı çetesi diyorum, onlar para için her şeyini, onurunu gururunu satan adamlar, o kadar paranız var, hırsız muamelesi yapılıyor size yine gidiyorsunuz... Biri çıkar demez mi, Cumhurbaşkanına 'bize kapıda böyle böyle yapıyorlar' diye. Tabi 300 milyon dolar, 500 milyon dolar, 1 milyar dolar ihale, ondan sonra onu çıkar üstünden, bunu çıkar... Onlar işadamı ben organize suç örgütü lideri ondan sonra... Soydunuz devleti tarihin her döneminde."

Peker'in videosu şu şekilde;
 
 

PEKER'İN ÖNCEKİ VİDEOLARI
Bir süredir Birleşik Arap Emirlikleri’nde olduğunu açıklayan Sedat Peker, bugüne kadar toplam 6 video yayınladı.

2 Mayıs 2021 tarihinde ilk videosunu yayınlayan Peker, Mehmet Ağar ve “Pelikancılar” hakkında bazı açıklamalarda bulundu.

Peker, 6 Mayıs’ta yayınladığı videoda Yeldana Kaharman’ın şüpheli ölümü hakkında Mehmet Ağar ve oğlu Zülfü Tolga Ağar’ı suçladı.

9 Mayıs tarihinde bir video daha yayınlayan Peker, eski AK Parti milletvekili Feyzi İşbaşaran’ın “karakolda kemiklerini kırdırdığını” söyledi.

Peker, 13 Mayıs’ta bir video daha yayınlayarak İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu hedefe aldı. Soylu’nun “kendisine koruma verdiğini, bazı konularda yardım istediğini” iddia eden Peker, İçişleri Bakanı tarafından yalanlandı.

Peker 16 Mayıs'ta yayımladığı beşinci videosunda da İçişleri Bakanı Soylu'ya hitaben, "Her hafta canını bir kere yakacağım" dedi.

sedat peker elazığ miting süleyman soylu mehmet ağar hürriyet aydın doğan demirören