Sedat Peker açıklamıştı: 4.9 ton uyuşturucuyu Kolombiyalı Bakan nasıl yorumladı

TAKİP ET

Sedat Peker dün yayımladığı videoda Kolombiya'dan Türkiye'ye gönderilecek 4 ton 900 kilo kokainin Mehmet Ağar vasıtasıyla Türkiye'ye sokulacağını, ancak bu transferin Kolombiya'da yapılan bir operasyonla engellendiğini iddia etmişti. Peker'in bahsettiği bu transfer hakkında Kolombiya Savunma Bakanı Carlos Holmes Trujillo'nun sosyal medya paylaşımı ortaya çıktı.

BAHADIR DÜZEL / AYKIRI

Sedat Peker, 12 bölüm halinde yayımlayacağını söylediği video serisinin 2’nci bölümünü dün yayımladı. Özellikle Mehmet Ağar ve ailesi hakkında çarpıcı açıklamalar yapan Peker’in iddialarından birisi de Kolombiya’da operasyonla ele geçirilen 4 ton 900 kilo kokainin normal şartlarda İzmir Limanı’na, oradan da Mehmet Ağar’ın sahibi olduğu bir kimya firmasına aktarılacağına dairdi. 

Kolombiya Savunma Bakanı Carlos Holmes Trujillo’nun geçtiğimiz sene yaptığı sosyal medya paylaşımı Peker’in uyuşturucu transferi iddialarını doğrular nitelikte. Trujillo 9 Haziran 2020 tarihinde Twitter hesabından şu paylaşımı yapmıştı; "Uyuşturucu kaçakçılığına sert bir darbe için tebrikler! @PoliciaAntiNar Buenaventura'da, Türkiye'ye gönderilen ve yaklaşık 265 milyon dolara mal olacak 4,9 ton kokain ele geçirildi."



TRANSFERİN TÜRKİYE AYAĞINDA KİM VAR?
Peker yayımladığı videosunda bu transferin Türkiye ayağına hiçbir operasyon yapılmadığını şu sözlerle ifade etmişti; “Lütfen internete gidin bakın Kolombiya Limanı'nında 4 ton 900 kilo kokain yakaladılar. Açıklama yaptılar, ‘Bunlar Türkiye'ye gidecekti’ diye. İzmir Limanına bir kimya firmasına. Türkiye'de bu kokainleri teslim alacak yerle ilgili hiçbir operasyon yok. Hiç kimseye. Biz 4 ton bulgur getirsek bizi alır faturayı eksik yazdık diye gelir nezarete atarsınız. Uyuşturucunun geldiği adres belli”

Peker'in açıklamalarının görüntüsü şu şekilde:

sedat peker uyuşturucu kolombiya kokain izmir liman