Sedat Peker, 9. videosundaki "Münih'e Kadar 6 Mezar" kitabıyla hangi mesajı verdi

TAKİP ET

Sedat Peker, "Yaşadıkça ve yaşlandıkça değil, direndikçe büyürüz" başlıklı 9. videosunu yayınladı. Peker'in arka planda yer verdiği kitaplar ise dikkat çekmeye devam ediyor. İşte detaylar...

Sedat Peker, "Yaşadıkça ve yaşlandıkça değil, direndikçe büyürüz" başlığıyla 9. videosunu yayımlayadı. Peker'in geçtiğimiz hafta arkasında yer alan Mario Puzo’nun ‘Aile’ adlı kitabı dikkat çekmişti. Bu hafta aynı kitabı tekrar kullanan Peker, Ayrıca Mario Puzo’nun bir diğer kitabı ‘Münih’e Kadar 6 Mezar’a yer verdi.

Sedat Peker’in, suç ve mafya konulu eserleri ile tanınmış Mario Puzo’ya sık sık yer vermesi dikkat çekti. Sadakatin her şeyin üstünde olduğunu vurgulayan ve aile içindeki bir kişinin sadakatsizliği bozduğu takdirde herkesin mahvolacağını ele alan ‘Aile’ kitabına bir kez daha yer verirken öteki kitabın konusu da en az ‘Aile’ kitabı kadar dikkat çekti.

Mario Puzo’nun diğer kitabı olan ‘Münih’e Kadar 6 Mezar’ adlı eserde, 2. Dünya Savaşı’nda Nazilerin eline düşen üstün hafızaya sahip şifreleme uzmanı Amerikalı bir subayın yıllar sonra Avrupa’ya dönerek başlattığı insan avı anlatılıyor.

İşkencecilerinin peşine düşen Amerikalı Avrupa’nın farklı kentlerinde iz sürerek intikam almaya çalışıyor.

Öte yandan Peker, bu sabah yayınladığı videosunda Vedat Türkali’nin ‘Bir Gün Tek Başına’ adlı yapıtının da okunması gerektiğini vurguladı. Türkali’nin yapıtında ise toplumun kargaşasında birbirlerine tutunan insanların dramını ve umudunu anlatıyor.


PEKER, ‘MÜNİH’E KADAR 6 MEZAR’ KİTABINA NEDEN YER VERDİ?
Peker, önceki videolarında olduğu gibi bir kez daha arka planda yer verdiği kitapla çarpıcı etki bıraktı. Nazilerin eline düşmesi ve ardından insan avına başlaması, Peker’in videolarında sık sık bahsettiği AKP ve Pelikanların çatışması sonucu devlet yapılanması hakkında gündemi sarsıcı iddiaları öne sürmesi kitabın konusu ile bağdaştırıldı.

Kitapta yer alan Amerikalı karakterin Nazilerin elinden kurtulduktan sonra kendisine kötü muamele yapan insanlar için birer birer insan avına çıkması dikkat çekti. Peker, kendisine ve adamlarına yönelik operasyonun ardından özellikle eşinin mahremiyetine önem verilmediği için bir dönem birlikte hareket ettiği kişilerin skandal faaliyetler yürüttüğünü öne sürmeye başlamıştı.

‘Münih’e Kadar 6 Mezar’ adlı eserdeki bu benzerlikler ve ‘Aile’ kitabındaki sadakat konusu yan yana olduğunda ise Peker’in, kitaplar aracılığıyla vermek istediği mesaj bir kez daha dikkat çekti.

 

sedat peker 9. video sedatpeker9 mario puzo aile münihe kadar 6 mezar