SBK iade edilecek mi? Sezgin Baran Korkmaz hakkında avukatından açıklama!

TAKİP ET

Avusturya'da "Kara para aklama" ve "Dolandırıcılık" suçları nedeniyle tutuklanan SBK Holding'in sahibi Sezgin Baran Korkmaz hakkında yeni açıklama geldi. Korkmaz'ın avukatı Volkan Dülger, Korkmaz ve iade süreçleri hakkında konuştu.

Avusturya'da tutuklanan SBK Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sezgin Baran Korkmaz’ın avukatı Volkan Dülger, Korkmaz’ın Avusturya'da en az 40 gün daha kalacağını, Türkiye ya da ABD'ye iade kararı verilmesinin uzun bir süreç olacağını açıkladı.

Avukat Volkan Dülger, Korkmaz’ın farklı ülkelerle iş görüşmesi için Avrupa’da olduğunu belirtti. Dülger, müvekkilinin Viyana’daki otele giriş yapıp bilgilerinin uluslararası sisteme girilmesinin ardından ABD’li yetkililerin Viyana polisine haber etmesiyle tutuklandığını açıkladı.

ABD Utah Mahkemesi’nin gönderdiği özet bir metnin olduğunu ve Korkmaz hakkında ‘kara para aklama’ iddialarının bulunduğunu belirten Dülger, Türkiye’den de yalnızca kırmızı bültenle arandığına ilişkin kararın olduğunu söyledi.

İADE SÜRECİ EN AZ 40 GÜN SÜRECEK 
İstanbul 10. Asliye Ceza Mahkemesine Türkiye’ye iade talebinde bulunduklarını söyleyen Dülger, uluslararası yargılama usulüne göre Viyana Mahkemesi’nin her iki ülkeden gönderilecek dava dosyalarını inceledikten sonra, müvekkiline savunma için süre verileceğini, bu aşamanın ardından da hangi ülkeye iade edileceğine karar verilebileceğini ifade etti. Avukat Dülger, bu sürecin en az 40 gün süreceğini ve iade kararı verilmesinin bundan daha fazla bir zamanı da alabileceğini belirtti.

Öte yandan Avukat Dülger, Korkmaz hakkındaki iddialarla ilgili savunmalarını en kısa sürede hazırlayacaklarını ve müvekkilinin suçsuz olduğunu, hakkındaki iddiaları kabul etmediğini açıkladı.

sezgin baran korkmaz sbk avusturya iade türkiye abd amerika