Savcılık'tan AKP'li Çorum belediyesine soruşturma!

TAKİP ET

AKP'li Çorum Belediyesi'ne Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı.

Cumhuriyet'ten Seyfettin Mete'nin haberine göre; Çorum Belediyesi personel kadrosuna yeni alınan 5 kişinin de AKP’li Belediye Meclis Üyelerinin yakınları olması gerekçesi ile CHP Çorum il Başkanı Mehmet Tahtasız, savcılığa suç duyurusunda bulundu. Sınavla ve mülakatla gerçekleşen işe alım sürecinde torpil iddiaları üzerine Çorum Belediyesi Personel Şirketi Müdürü hakkında "görevi kötüye kullandığı" gerekçesiyle Çorum Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı.

İŞE ALINAN 5 KİŞİ DE AKP MECLİS ÜYELERİNİN YAKINLARI

CHP Belediye Meclisi Grup Başkanı Tuncay Yılmaz, katıldığı bir canlı yayında Çorum Belediyesi'nde işe alınan 5 kişinin de AKP'lilerin yakınları olduğunu dile getirdi. Yılmaz yaptığı açıklamada bu kişilerin AKP Belediye Meclis Üyesi Namık Kemal Batman’ın kızı, AKP milletvekili aday adaylarından birinin eşi, Çorum AKP Kadın Kolları Başkanı ve AKP Belediye Meclis Üyesi Meryem Demir olduğunu söyledi. Yılmaz, bir diğer torpille işe alınımın ise AKP'ye yakın bir avukatın referansı dahilinde gerçekleştiğini iddia etti.

İDDİALAR YARGIYA TAŞINDI

Çorum Belediyesi Personel Şirket Müdürü hakkında 12 Martta “görevi kötüye kullandığı” için suç duyurusunda bulunulduğu öğrenildi. Daha sonrasında savcılığın ifadelerin alınması için Çorum Valiliği tarafından Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Orhan Sarı'nın görevlendirildiği öğrenildi.

ÖNCESİNDE NELER OLDU

12 Mart sabahı CHP Çorum İl Başkanı Mehmet Tahtasız, Çorum Belediye Meclisi CHP Grup Başkanı Tuncay Yılmaz ile birlikte Adalet Sarayına gelerek Çorum Belediyesi Personel Şirket Müdürü hakkında görevi kötüye kullandığı gerekçesiyle savcılığa suç duyurusunda bulunmuştu.
Çorum Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın ise kurum dışı personel alımına yönelik yapılan eleştirilere “Yok yeğeni, yok meclis üyesinin oğlu falan. Ne bunlar ya? Hizmet konuşalım kardeşim” diyerek tepki göstermişti.
 

çorum