Savcı Eyüp Akbulut hakkında Şanlıurfa Valiliği'nden açıklama

TAKİP ET

Şanlıurfa Viranşehir'de görevli Cumhuriyet Savcısı Eyüp Akbulut, yayınladığı video ile çıkarılan genelgelerin ve pandemi önlemlerinin yasadışı olduğunu söylemişti. Akbulut hakkında Şanlıurfa Valiliği'nin soruşturma başlattığı iddia edilmişti. Valilikten Savcı Akbulut hakkında açıklama geldi.

Şanlıurfa'ın Viranşehir ilçesinde Cumhuriyet Savcısı olan Eyüp Akbulut, sosyal medyadan yayınladığı video ile çıkarılan genelgelerin ve salgın tedbirlerinin yasadışı olduğunu ifade etmiş, aşıların uygulanmasıyla ilgili birçok sağlık ihlalinin yaşandığını belirtmişti. Akbulut, yaşananlar hakkında resen soruşturma başlattığını açıklamıştı. 

Tüm bu gelişmelerin ardından Şanlıurfa Valiliği'nin Savcu Eyüp Akbulut hakkında adli ve idari inceleme başlattığı iddia edilmişti. Söz konusu iddiaların ardından Şanlıurfa Valiliği, Cumhuriyet Savcısı Eyüp Akbulut hakkında açıklama yaptı.

Valilik'ten yapılan açıklamada, Cumhuriyet Savcısı Eyüp Akbulut'un yaptığı paylaşımların ardından Valilik tarafından inceleme-soruşturma başlatıldığı iddialarının gerçeği yansıtmadığı belirtildi.

Açıklamada, "Hakim ve savcılar hakkındaki inceleme ve soruşturmaların ne şekilde yapılacağı ve buna karar verecek yetkili mercilerin kimler olduğu kanunla açık şekilde belirlenmiş olup, Valiliğimizin bu çerçevede başlattığı herhangi bir inceleme bulunmamaktadır" ifadeleri kullanıldı.

Savcı Eyüp Akbulut hakkında inceleme başlatıldı

cumhuriyet savcısı savcı eyüp akbulut şanlıurfa valilik inceleme soruşturma