Savcı Eyüp Akbulut hakkında inceleme başlatıldı

TAKİP ET

Cumhuriyet Savcısı Eyüp Akbulut, çektiği video ile çıkarılan genelgelerin ve pandemi önlemlerinin yasadışı olduğunu ifade etmişti. Aşıların uygulanmasıyla ilgili birçok sağlık ihlalinin yaşandığını belirten Akbulut hakkında inceleme başlatıldı.

Şanlıurfa Viranşehir'de görevli Cumhuriyet Savcısı Eyüp Akbulut'un çektiği video gündeme bomba gibi düştü. Youtube'a yüklediği video ile pandemi döneminde yaşananlara dikkat çeken Savcı Akbulut, "Anayasa ihlal ediliyor, hukuk devleti kalmadı" ifadelerini kullanmıştı.

ÇOCUKLARI SAKAT KALAN AİLELER VAR
Akbulut, aşıların uygulanmasıyla ilgili birçok yasadışı unsurun bulunduğu belirtirken, aşı vurulanlara imzalatılan sorumluluk belgesinin hukuken "çöp" olduğunu ileri sürmüştü. 

İşte Savcı Akbulut'un açıklamalarından öne çıkanlar:

“Aşı ikna timleri kurulup insanlar aşılanıyor ve onay belgesi ismi altında bir belge imzalatılıyor. Benim incelediklerimde biyotıp sözleşmesi, hasta hakları yönetmeliği gibi mevzuatın öngördüğü koşulları sağlayan ibareler o metinlerde yer almıyor. Bu metinler hukuken çöp. Çünkü pek çok insanın tereddütleri varken ve bu tereddütler yetkililer tarafından giderilmezken, ortada soruşturma açılmasını gerektirir pek çok iddia varken aydınlatılmış rızanın varlığından bahsedilemez."

“AŞI KARŞITI BİRİSİ DEĞİLİM”
Aşının prospektüsünde yer verilen yan etkiler, ikazlar dahi o metinde yazmıyorken, ortada aydınlatılmış rıza var denemez. Ben aşı karşıtı birisi değilim, mesleğim icabı ismime aşı tanımlandığı için incelemeye başladım. Ve araştırırken de medyada bilimsel verilerle de desteklenen, tıp sahasında uzman kişilerin beyanlarını, raporlarını gördüm. Bunlar kan dondurucu ifadeler. Cumhuriyet savcısı bunları ihbar kabul edip soruşturma yapmak mecburiyetinde. Ancak bu dillendirildiği zaman insanlar cesaret edemiyor.
 

“ÇIKIP CESURCA KONUŞMAK GEREK”
Ben işim gereği lüzumlu cesareti gösteriyorum. Çıkıp cesurca konuşmak gerek. Viranşehir uyuşturucu güzergahı. Burada esrar gibi maddeler kullanılıyor. Personelimiz yetersiz. İşim bitmesine rağmen gece aramalar yapıyorum. Fakat bu personel sokağa çıkma yasağına göre denetleniyor. Zaten personelimiz az. Ben personel bulamazken metropollerde polis maske mesafe denetimi yapıyor. Bu kabul edilir değil. Hiç kimse bizi kedi köpek gibi aşılayamaz.

“HER TÜRLÜ CEREMESİNİ ÇEKMEYE HAZIRIM”
Bu işin her türlü ceremesini çekmeye hazırım. Şu anda özgür olması gereken basın kendiliğinden bir sansür uyguluyor. İnsanları cesaretlendirin. Hukuk çerçevesinde gerekli mücadele verilsin." 

 

Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesi Cumhuriyet Savcısı Eyüp Akbulut, Koronavirüs tedbirleri kapsamında alınan yasakların hukuka aykırı olduğunu, aşıların insan sağlığına zararlı olduğunu ileri sürerek resen soruşturma başlattığını açıkladı.

VALİLİK DE SAVCI HAKKINDA İNCELEME BAŞLATTI
Şanlıurfa Valiliği, sosyal medya hesabından Koronavirüs tedbirleri kapsamında alınan önlemlerin yasal olmadığını belirterek resen soruşturma başlattığını açıklayan Şanlıurfa'nın Viranşehir İlçesi Cumhuriyet Savcısı Eyüp Akbulut hakkında idari ve adli inceleme başlattığını duyurdu.

Akbulut, “Ben bunları söylediğim için muhtemelen işimi kaybedeceğim. Başıma bela alacağım. Fakat, haysiyetli bir hukukçunun yapması lazım” demişti. 


EYÜP AKBULUT KİMDİR
Eyüp Akbulut ismini Türkiye ilk kez bugün öğrendi. Youtube'a yüklediği videosu kısa sürede 200 bine yakın kişi tarafından izlenen Akbulut, Şanlıurfa'nın Viranşehir İlçesi'nde Cumhuriyet Savcısı olarak görev yapıyor.

Akbulut, aşıların uygulanması ve çıkarılan genelgelerle ilgili resen soruşturma başlattığını açıklamıştı.

Akbulut'un açıklamalarının ulusal medyada çıkmasından sonra, Şanlıurfa Valiliği Savcı Eyüp Akbulut hakkında inceleme başlatıldığını duyurdu. 

eyüp akbulut kimdir savcı eyüp akbulut savcı youtube savcı