Şarkıcı Gülşen'in İmam Hatip esprisi başına iş açtı! Savcılık tarafından soruşturma başlatıldı

TAKİP ET

Şarkıcı Gülşen'in bir konseri sırasında söylediği sözler sonrasında Savcılık tarafından soruşturma başlatıldı. Gülşen, soruşturma kapsamında evinden gözaltına alındı.

Şarkıcı Gülşen'in Jolly Joker Arena'daki konseri sırasında söylediği sözler ortalığı karıştırdı. Ünlü şarkıcı hakkına, "Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik" suçlamasıyla İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı. 

Gülşen'in konseri sırasında çekilen kısa görüntüde "İmam Hatip'te okumuş daha önce kendisi, sapıklığı oradan geliyor" sözleri duyuluyor. Gülşen'in bu sözlerinin ardından seyircilerden alkışlı destek geliyor.

Sosyal medyaya servis edilen konser görüntüsünde, Gülşen'in sözleri kimin için söylediği bilinmezken, sadece kısa bir bölümünün verilmesi dikkat çekiyor. 

POLİS EŞLİĞİNDE SAVCILIĞA GETİRİLECEK

Belirli çevrelerde tarafından bu görüntülerin ardından hedef gösterilen Şarkıcı Gülşen hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından jet hızıyla soruşturma başlatıldı. Gülşen'in Savcılık'ta vereceği ifadeye polis eşliğinde getirilmesine karar verildiği öğrenildi.

Polis ekipleri, Gülşen'i İstanbul Beşiktaş’ta bulunan evinden gözaltına aldı.

İşte Gülşen'in soruşturma açılmasına neden olan o sözleri:

ÖNDER İMAM HATİPLİLER DERNEĞİ AÇIKLAMA YAPMIŞTI

ÖNDER İmam Hatipliler Derneği Genel Başkanı Abdullah Ceylan, Gülşen'in ortaya çıkan skandal sözleri sonrası yaptığı açıklamada, "Her geçen gün kirlenmiş zihinleriyle İmam Hatip Okullarımız üzerinden gündem oluşturmaya çalışanların çabalarını karşılıksız bırakmayacağız." dedi.

Abdullah Ceylan, "ÖNDER olarak bugün itibariyle okullarımıza ve çocuklarımıza yönelik her türlü mesnetsiz itham ve ahlaksız tavırlara karşı tüm hukuki süreçleri başlatıyoruz. Yalnızca mezun ve mensuplarımızı değil vicdan sahibi tüm avukatlarımızı üzerlerine düşeni yapmaya davet ediyoruz." ifadelerini kullandı.

SAVCILIK, DERNEĞİN TALEBİNİ JET HIZIYLA DİKKATE ALDI

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Gülşen'in sahnede imam hatip liselilere yönelik sarf ettiği sözlerinden dolayı soruşturma başlatıldı. Soruşturma, Türk Ceza Kanununun 216. maddesinde yer alan "Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik veya Aşağılama" suçundan açıldı. Kolluk görevlilerine Gülşen'in mevcutlu olarak (Polis eşliğinde) savcılıkta hazır edilmesi talimatı verildi.

İmam Halil Konakçı, Cem Yılmaz'ın ve onun esprisine gülenlerin dinden çıktıklarını ileri sürdü

İmam Halil Konakçı: Dinde zorlama var, namaz kılmama ve oruç tutmamanın cezası sopalama

gülşen imam hatip gülşen soruşturma gülşen savcılık