Saraçhane mitingi öncesi CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç: "Adayımız Kemal Kılıçdaroğlu'dur"

TAKİP ET

Ekrem İmamoğlu'nun çağrısıyla İstanbul Saraçhane'de yapılan miting öncesi Kemal Kılıçdaroğlu'na yakınlığıyla bilinen CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç'un açıklamaları gündeme bomba gibi düştü. Öztunç, CHP'nin adayının Kemal Kılıçdaroğlu olduğunu açıkladı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu'na verilen siyasi yasak ve hapis cezası siyasetin gündemini değiştirdi.

İmamoğlu kararına tepki gösteren vatandaşlar ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in İmamoğlu'nu ziyaret ederek birlikte otobüsün üzerine çıkmaları adaylık süreçleriyle ilgili de yeni tartışmaları beraberinde getirdi.

İmamoğlu'nun kendisine yönelik bu karar sonrası büyük bir rüzgar yakaladığı ve masanın adayı olması noktasında avantaj elde edildiğini ifade eden görüşler ileri sürüldü.

Kimi görüşlerde ise Meral Akşener'in masaya Ekrem İmamoğlu'nu aday olarak gösterebileceği ifade edildi.

Tüm bu gelişmelerden sonra gözlerin çevrildiği CHP cephesinde ise sıcak gelişmeler yaşanıyor.

SARAÇHANE MİTİNGİ ÖNCESİ KONUŞTU: ADAYIMIZ KILIÇDAROĞLU

Ekrem İmamoğlu'nun çağrısı ve 6'lı masa liderlerinin katılımıyla yapılan Saraçhane mitingi öncesinde Kemal Kılıçdaroğlu'na yakın bir isimden çarpıcı bir açıklama geldi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, "Adayımı Cumhurbaşkanı adayımız Kemal Kılıçdaroğlu'dur. Bunun başka bir açıklaması yok. Altılı Masa neye karar verir biz bilemeyiz. Ama biz Altılı Masa'ya adayımız olarak Kemal Kılıçdaroğlu'nu götüreceğiz." açıklamasını yaptı.

Öztunç'un sözleri siyasetin gündemine bomba gibi düştü.