Şansölye virüse karşı temkinli

TAKİP ET

Koronavirüs salgını için alınan tedbirlerin gevşetilmesini isteyenlere seslenen şansölye Merkel; "Salgının bitiş safhasına gelmedik, hala başındayız. Bu virüsle uzun süre birlikte yaşamak zorunda kalacağız. "dedi.

Almanya Başbakanı Merkel, koronavirüs tedbirlerinin gevetilmesini isteyenlere net mesajlar verdi.Daha yolun başında olduklarını söyleyen Merkel, bu virüsle uzun süre bir arada yaşamak zorunda kalacaklarını ekledi.

"BENİM GÖREVİM UYARMAK"
Merkel, “İkna olmadığımda umuda güvenmek yerine uyarıda bulunmayı görevim olarak görüyorum” dedi. “Durum çok ciddi” ifadelerini kullanan Merkel, “Virüsten önceki normal hayata dönemeyiz. Salgında zekice ve dikkatli davranmak zorundayız. Bir gerileme riskini almayalım” diye konuştu.

ALDIĞIM EN ZOR KARAR
Tedbirlerle yaşamanın çok zor olduğunu belirten şansölye Merkel, bu kararın bugüne kadar aldığı kararlar arasında en zorlarından biri olduğunu söyledi.


TEK ÇÖZÜM HERKESİN AŞI OLMASI
Küresel bir çözüme ulaşmadan bu salgının asla ortadan kalkmayacağını belirten Merkel, bunun da tek yolunun herkesin aşı olmasından geçtiğini söyledi.

EKONOMİK GERİLEME BELİRSİZ
Başbakan Merkel, salgından sonra başa çıkılması gereken en büyük sorunun ekonomi olduğunu belirtti ve "bu süreç ne kadar ekonomik gerileme getirdi bunu şuan bilmemiz çok zor " dedi.
 

merkel merkel corona merkel erdoğan merkel kimdir merkel tayyip şansölye koronavirüs