Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde bir hasta yakını, uzman doktorun burnunu kırdı

TAKİP ET

Şanlıurfa'da şifa bulmak için hastaneye gelen hasta, tartıştığı doktoru hastanelik etti.

Şanlıurfa’da sağlık çalışanlarına yönelik bir şiddet olayı daha yaşandı.

Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi erişkin acil servisinde görev yapan Acil Tıp Uzmanı Dr. Orhan Hagi, kimliği henüz belirlenemeyen bir kişinin saldırısına uğradı.

Saldırıda doktorun burnu kırılırken, Hagi’nin geçtiğimiz günlerde de saldırıya uğradığı ortaya çıktı.

Hagi’nin saldırıya uğramasının ardından Hürriyet Sağlık-Sen’den olayla ilgili bir açıklama yapıldı.

Açıklamada mevcut yasal düzenlemelerin ve cezaların şiddetin önüne geçemediğine dikkat çekildi. Sağlıkta şiddetin bitmesi için mücadeleye devam edileceği belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Şanlıurfa Eyyubi’ye Eğitim ve Araştırma Hastanesi erişkin acil servisinde görevli Acil tıp uzmanı Dr. Orhan HAGİ bir kendini bilmez tarafından darp edilmiştir. Uğradığı saldırı sonucu burnu kırılan doktor arkadaşımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

Sağlık çalışanına artık neredeyse her gün yeni bir şiddet haberi yeni bir saldırı haberi gelir oldu. Ne mevcut yasal düzenleme ne de cezalar bu şiddetin önüne geçemez oldu.

Bugün Şanlıurfa ilimizde üyemiz olan doktor arkadaşımıza yapılan bu darp olayı bu saldırıların son olmayacağını gösterdi. Zaten mali ve özlük hakları yönünden oldukça yıpranmış olan sağlık çalışanlarımıza yapılan bu saldırılardan artık bıktık.

Yine söylüyoruz bu şiddeti sadece yasal düzenleme ile değil eğitim ve kamu spotları ile de destekleyerek çözüme kavuşturmak için mücadele etmek gerekir.  Bu saldırıyı yapan şahsın en ağır cezayı alması ve artık bitmeyecek mi umutsuzluğuna düştüğümüz sağlıkta şiddetin sona ermesini istiyoruz.”

İŞTE O GÖRÜNTÜLER

 

orhan hagi doktor saldırı şanlıurfa