Şanlıurfa'da kaydediliği iddia edilen görüntülerde, bir şahıs oy pusulalarında Erdoğan'a böyle oy bastı

TAKİP ET

Şanlıurfa'dan gelen görüntüler sosyal medyada tartışma yaratmıştı. Bir şahsın Erdoğan'a birden fazla oy verdiği görülmüştü. Tartışmalı görüntüler hakkında Şanlıurfa Valiliği açıklama yaptı.

Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimleri için oy kullanma işlemleri devam ediyor. Ülkenin çeşitli yerlerinden "Usulsüzlük" haberleri gelmeye devam ederken, sosyal medyada paylaşılan bir görüntü dikkat çekti.

Vatandaşların saat 08.00'dan 17.00'a kadar oy verme işleminin devam ettiği anlarda Instagram üzerinden paylaşım yapan bir şahıs, toplu bir şekilde ele geçirdiği oy pusulalarında Erdoğan'a mühür vurdu.

Şanlıurfa'da çektiği iddia edilen görüntülerde, şahsın çok sayıda hem cumhurbaşkanlığı hem de milletvekili oy pusulalarında tercihini belirlemek üzere masaya konumlandırdığı görüldü. Şahıs, Erdoğan'dan yana kullandığı oy verme anlarını, Ali Kınık'ın "Tanrının Ordusu" isimli parçayı arka planda çalarak sosyal medyada paylaştı.

İşte o anlar:

BİR BAŞKA OKULDA DAHA SERİ BİR ŞEKİLDE ERDOĞAN'A OY VERİLDİĞİ GÖRÜNTÜLENDİ

Sosyal medyada Şahin Özkan isimli kullanıcı tarafından paylaşılan bir görüntüde dikkat çeken görüntüler yer aldı. Yine Şanlıurfa'daki bir okulda çekildiği iddia edilen görüntüde seri bir şekilde Erdoğan'a oy basıldığı görüntülendi.

İşte o anlar:

ŞANLIURFA VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

Şanlıurfa Valiliği, sosyal medyada paylaşılan toplu oy kullanım videoları hakkında açıklama yaptı.

 Açıklamada, sosyal medyada paylaşılan görüntülerin ardından İlçe Seçim Kurulu ve siyasi parti temsilcileri ile söz konusu 1113 nolu sandığa gidildiği belirtilerek, "Harran ilçesi, Minare köyünde toplu oy kullanıldığı ve sandık kurulu üyelerinin darbedildiği iddialarına istinaden açıklama gereği duyulmuştur. Sosyal medyadaki paylaşımlar üzerine, Minare köyündeki 1113 sayılı seçim sandığına İlçe Seçim Kurulu Başkanı ve siyasi parti temsilcileri ile gidilerek yapılan tahkikatta toplu oy kullanılmadığı ve sandık görevlilerinin darbedilmediği ekteki tutanakla tespit edilmiştir. Sosyal medyadan paylaşım yapan kişiler ile ilgili adli işlemler başlatılmıştır" denildi.

 

Şanlıurfa