Şanlıurfa'da bozuk et skandalı: Çamaşır suyu ile yıkayıp müşterilere yedirdiler.

TAKİP ET

Şanlıurfa'da yabancı uyruklu şahıslar tarafından çalıştırılan bir lokantada denetim yapan ekipler et skandalı ile karşılaştı. Tonlarca bozulmuş ve kokmuş etin çamaşır suyuyla yıkandıktan sonra müşterilere yemek olarak servis edildiği ortaya çıktı.

Şanlıurfa’da denetim yapan Haliliye Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, yabancı uyruklu şahıslar tarafından işletilen bir lokantada skandal bir olay ile karşılaştı. 

Gıda, Tarım İlçe Müdürlüğü veterinerleriyle birlikte Bahçelievler Mahallesi'ndeki bir lokantayı denetlemek üzere harekete geçen ekipler, mutfağın bir bölümünde bekletilen tavuk etlerini inceledi. Ekipler, tavuk etlerinin bozuk olduğunu ve içerisinde bekletilen sıvının çamaşır suyu olduğunu tespit etti.

Edinilen bilgilere göre, çalışanların tavukları bir süre çamaşır suyunda beklettikten sonra suyla durulayıp müşterilere yemek olarak servis edildiği öğrenildi.

YARIM KİLO BOZUK ET ELE GEÇİRİLDİ

Lokantada yapılan genel aramada, yaklaşık yarım ton bozuk et ele geçirildi. El konulan etler, sağlık açısından tehlike oluşturduğu için şehir çöplüğüne götürülerek imha edildi. Ayrıca işletme sahibine de cezai işlem uygulandı.