Samsunspor Atatürkçü olduğu için mi engelleniyor! Başkan Yıldırım'dan Süleyman Soylu'ya tepki

TAKİP ET

Samsunspor TFF 1.Ligi'nde şampiyonluk mücadelesi verirken kulüp başkanı Yüksel Yıldırım'ın açıklamaları gündeme bomba gibi düştü. Süleyman Soylu'ya tepki gösteren yıldırım "Şampiyonluğu masa başında kaybettik" açıklamasında bulundu.

Samsunspor Başkanı Yüksel Yıldırım'dan Süleyman Soylu tepkisi geldi. Son günlerde atanan hakem oyunlarıyla kaybettiklerini, futbolun masa başında oynandığını belirten Yıldırım, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun oğlunun başkanlığını yaptığı Adana Demirspor’a ayrıcalık tanındığını ifade etti.

Koronavirüs sebebiyle statlara girişin yasak olduğu gerekçe gösterilerek Samsunspor taraftarlarının tribüne alınmazken Adana Demirspor taraftarlarının alındığını vurgulayan Yıldırım, “Samsunlular Türk vatandaşı değil mi, neden stada giremiyor da Adana Demirspor her yere rahat rahat giriyor? dediğimde Süleyman Soylu’nun oğlu dediler.” İfadesiyle Türk futbolunun geldiği noktayı eleştirdi.

Süleyman Soylu, Samsunspor Başkanı Yüksel Yıldırım hakkında suç duyurusunda bulunuyor



 Daha önce, “Biz şampiyonluğu masa başında kaybettik” diyen Yılport Samsunspor Başkanı Yüksel Yıldırım, Emniyet Müdürünün Adana Demirspor Başkanı karşısında önünü iliklediğini belirtti.


“EMNİYET MÜDÜRÜ SOYLU'NUN OĞLUNUN KARŞISINDA ÖNÜNÜ İLİKLİYOR"
Emniyet müdürünün Soylu'nun oğlunun karşısında önünü iliklemesine tepki gösteren Yıldırım “Türk futbolu bitmiştir” ifadelerini kullandı. kendisini kimsenin muhatap almamasına tepki gösterdi. Kendisinin bir ayrıcalık beklemediğini ancak ortada bir haksızlığın olduğunu söyleyen Yıldırım, “Biz tribüne taraftar alsak polis karşımızda durur. Büyük cezalar keser. Burada ise göstermelik ceza kesiliyor. Bir olur iki olur, kaç maçtır böyle gidiyor.” dedi.  

Öte yandan Yıldırım, tam kapanma kısıtlamalarının ihlal edildiğini, Türk futbolunda çifte standartların yer aldığını ve adam kayırmanın olmasına tepki gösterdi. “Aynı şeyleri biz yapsak adımız ‘Haydut’ oluyor, ‘Eşkiya’ oluyor. Onlar yapınca minareye kılıf uyduruyorlar.” dedi.

ATATÜRK'Ü FORMALARINA BASTIRMIŞLARDI
Samsunpsor camiası Atatürk'e olan sevgisiyile biliniyor. Başkan Yıldırım, futbol takımının formasına Atatürk'ün kalpaklı fotoğrafını bastırdıktan sonra "Daha büyük yapıp, herkesin gözünün içine sokmak istedik" ifadelerini kullanmıştı.

Samsunspor Başkanı'ndan Atatürklü forma açıklaması: Daha büyük yapıp, herkesin gözünün içine sokmak istedik



ÖMER ÇELİK: "ADANASPOR İÇİN SEFERBERLİK BAŞLATIYORUZ" 
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada Adana Demirspor için seferberlik başlattılarını açıkladı: "Gönlümüzle, yüreğimizle, aklımızla, bütün duygularımızla bir seferberlik başlatmalı ve son ana kadar Adana Demirspor´u destekleme konusunda yeni bir ivme yakalamalıyız" dedi. 

ADANA DEMİRSPOR'UN BAŞKANI MURAT SANCAK
Adana Demirspor'un başkanlığını iktidara yakınlığıyla bilinen Ethem Sancak'ın kardeşi Murat Sancak yapıyor. Sancak, daha önce kulüp içinde kendisini eleştiren taraftarlarla tartışarak sosyal medyadan istifa ettiğini açıklamış sonrasında görevine geri dönmüştü. 
 

samsunspor yüksel yıldırım süleyman soylu adana demirspor