Samsun'da tarihi Atatürk heykeline saldırı: Halatla bağlayıp yıkmaya çalıştılar

TAKİP ET

Samsun'da Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayıs 1919 yılında şehre ayak bastığı noktaya konulan anıta saldırı gerçekleşti. Şahıslar, Atatürk anıtının ayaklarına halat bağlayarak araçla çekip yıkmak istedi.

BERAT TEMİZ / AYKIRI

Samsun'da Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayıs 1919'da Milli Mücadeleyi başlatmak için kente ayak bastığı noktaya konulan anıta saldırı düzenlendi.

HALAT BAĞLAYIP YIKMAK İSTEDİLER
Atatürk anıtına dün gece saatlerinde bir grup tarafından saldırı düzenlendi. Atatürk'ün bulunduğu atın arka bacaklarına ip bağlayan saldırganlar, arabayla çekerek yıkmaya çalıştı.

Saldırganlar daha sonra ipleri bağladıkları yerde bırakıp kayıplara karıştı.

Polis ekipleri olaya ilişkin inceleme başlatırken, Atatürk Anıtı'na bağlanan halat belediye görevlisi tarafından söküldü.

ATAKUM BELEDİYESİ'NDEN TEPKİ
Skandal olaya Atakum Belediyesi'nden tepki geldi. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Atakum Belediyesi, şu ifadeleri kullandı:

"Samsun'da Atatürk'ün anıtını halat bağlayarak yıkmaya, devirmeye çalışmak kabul edilemez. Milli Mücadele'yi başlatan o Büyük Komutan, meşalenin ilk kıvılcımını bu kentte yaktı. Yazıklar olsun!"

VALİ AÇIKLAMA YAPTI
Samsun Valisi Zülkif Dağlı parkın etrafındaki kameralarını incelendiğini ve parka gece geç bir saatte giren bir aracın tespit edildiğini ve kısa süre yakalanacağını söyleyerek, “Bu saldırı bizim birlik ve beraberliğimize yapılmıştır” dedi. Olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatıldı.

SAMSUN VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA
Samsun Valiliği, Atatürk Anıtı'na saldıran 2 kişinin yakalandığını ve sorgulamalarına başlandığını açıkladı.


VATANDAŞLAR GÜVENLİK ÇEMBERİ OLUŞTURDU
Samsun'da Atatürk heykeline saldırı girişimini protesto eden vatandaşlar "Mustafa Kemal'in Askerleriyiz" sloganlarıyla güvenlik hattı oluşturdu. Kol kola giren vatandaşlar hep bir ağızdan İzmir Marşı söyledi. GECENİN İLERLEYEN SAATLERİNE RAĞMEN BEKLEYİŞ SÜRÜYOR

samsun atatürk atatürk anıtı heykel atakum atatürk anıt saldırı