Samsun'da Atatürk Anıtı'na saldıran şahısların ifadesi ortaya çıktı

TAKİP ET

Samsun'da Atatürk Anıtı'na saldıran C.F. ve kuzeni B.F., tutuklanarak cezaevine gönderildi. Saldırgan C.F. ve kuzeni B.F.'nin emniyetteki ifadeleri ortaya çıktı.

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Milli Mücadele’yi başlatmak için ilk ayak bastığı Samsun'da Atatürk Anıtı'na saldırı düzenlendi. Saldırıya tepkiler çığ gibi büyürken, saldırganlar C.F. ve kuzeni B.F. tutuklandı.

Samsun'da tarihi Atatürk heykeline saldırı: Halatla bağlayıp yıkmaya çalıştılar

''PİŞMAN DEĞİLİM, TAHAMMÜL EDEMİYORUM"
Tutuklanan iki kuzenin ifadeleri ortaya çıktı. C.F. ifadesinde herhangi bir terör örgütünden talimat almadığını ve bir sivil toplum kuruluşuna üye olmadığını söyledi.

C.F, "Bahse konu işlemi bizzat kendi isteğimle gerçekleştirdim. Atatürk Heykeli'ni yıktıktan sonra başka bir eylem düşüncem yoktu. Ben Atatürk Heykeli'nin ve anıtının bulunmasını protesto ediyorum. B.F.'nin Atatürk Anıtı'na gideceğimizden haberi yoktu. Ben Atatürk'ü sevmediğimi ve heykellerine tahammül edemediğimi genel olarak söylüyorum. Araçla anıta gittim. Ben araçtan inip ipi araca bağladım ve B.F.'den de anıta çıkmak için yardım istedim. B.F. kenarda beklerken ben araca bindim. Araç hareket edince ip koptu. B.F. İle araca bindik ve olay yerinden kaçtık" dedi.

''BENDEN YARDIM İSTEDİ''
Kendisinin Atatürk'e saygı duyduğunu söyleyen B.F. ise şunları söyledi:

''Bu eylemi gerçekleştirmek için kimseden talimat almadım. Olay günü ben alkol aldıktan sonra C.F. ile buluştuk, 'gönlümü rahatlatacağım' diyerek işyerinin önündeki çelik halat ve urgan ipleri araca koydu. Atatürk Anıtı’nın yanına geldiğimde birlikte araçtan indik. Anıta çıkmak istedi, çıkamadı. Benden yardım istedi. Ben de ellerimi birleştirerek anıta çıkmasına yardım ettim. Atatürk'e ve büstüne yönelik herhangi bir karşı görüşüm yok. Saygı duyuyorum."

 

samsun atatürk atatürk anıtı ifade saldırgan onur anıtı