Şampiyonluk kutlamaları nasıl yapılacak? Şampiyonluk kutlamaları yasaklandı mı?

TAKİP ET

Spor Toto Süper Lig'de son hafta maçları bugün oynanacak. Üç büyük takım arasındaki şampiyonluk yarışının kazananı da maçların ardından belli olacak. Taraftarlar da şampiyonluk kutlamalarının yapılıp yapılmayacağını merak ediyor. Şampiyonluk kutlamaları yasaklandı mı? Şampiyonluk kutlamaları nasıl yapılacak? İşte İçişleri Bakanlığının konu ile ilgili yayınladığı genelgenin detayları... 

İçişleri Bakanlığı, valiliklere şampiyonluk kutlamaları ile ilgili genelge gönderdi. Spor Toto Süper Lig'de bu hafta son maçlar oynanacak ve sezonun şampiyonu belli olacak. Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray taraftarların aklındaki tek soru ise şampiyonluk kutlamalarının yapılıp yapılmayacağı. Peki genelgeye göre kutlamalara izin verilecek mi? 

ŞAMPİYONLUK KUTLAMALARI YAPILACAK MI? 
Bakanlığın valiliklere gönderdiği genelgeye göre, “Tam kapanma” uygulamaları nedeniyle şampiyonluk kutlamaları için cadde, sokak ve meydanlarda toplanılmasına izin verilmeyecek. Stadyumlara ise belirlenen sayı kadar izleyici ve görevli alınacak. 
Kuralları ihlal edenlere ise idari işlem yapılacak ve para cezası kesilecek. 

ŞAMPİYONLUK KUTLAMALARI TAM KAPANMA DÖNEMİNDEN SONRA YAPILABİLİR
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da 12 Mayıs tarihinde, İçişleri Bakanlığı Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezini (GAMER) ziyaretinde yaptığı açıklamada, “Süper Lig şampiyonluk kutlamalarının tam kapanma döneminden sonra yapılması hususunda tedbir alınması gerektiğini düşünüyorum" ifadelerini kullanmıştı.

süper lig şampiyon şampiyonluk kutlama tff fenerbahçe galatasaray beşiktaş