Şampiyonlar Ligi'nde sıfır çeken Beşiktaş serveti kaçırdı

TAKİP ET

Şampiyonlar Ligi'nde temsilcimiz Beşiktaş, son maçında Borussia Dortmund'a 5-0 mağlup oldu. Avrupa'da sıfır çeken Beşiktaş, 16.8 milyon Euroluk serveti rakiplerine bıraktı.

Şampiyonlar Ligi'ndeki tek temsilcimiz Beşiktaş, C Grubu'nu hayal kırıklığı ile tamamladı. Avrupa'nın 1 numaralı arenasına 15 milyon 640 bin Euro ayakbastı ücreti alarak başlayan, çıktığı 6 maçtan da eli boş ayrılan Sergen Yalçın yönetimindeki Kara Kartal, UEFA primlerini kasasına koyamadı.

UEFA sezon başında ödül yönetmeliğini açıklarken gruplarda elde edilecek her galibiyet için kulüplere 2.8 milyon Euro prim verileceğini duyurmuştu. UEFA'nın beraberlik için belirlediği prim ise 930 bin Euro olarak açıklanmıştı. Beşiktaş gruptaki 6 maçtan da yenilgiyle ayrılarak toplam 16.8 milyon Euro'yu(260 milyon lira) kasasına koyma şansını kullanamadı.

SIFIR ÇEKEN İKİNCİ KULÜP
Beşiktaş'ın Şampiyonlar Ligi'ndeki kötü performansı Türk futbol tarihine de geçti.

Siyah-beyazlılar, 2001-2002 sezonunda puan alamayan Fenerbahçe'nin ardından, Devler Ligi'nde sıfır çeken ikinci Türk temsilcisi oldu. Sarı-lacivertliler Barcelona, Leverkusen ve Lyon'lu F Grubu'nda puan alamamıştı.

C Grubu'nu Ajax 18 puanla lider tamamlarken, Borussia Dortmund'u averajla geride bırakan Sporting ikinci oldu.

15 MAÇ 14 MAĞLUBİYET
Siyah-beyazlılar, Avrupa'da çıktığı son 15 karşılaşmada 14. kez sahadan yenilgiyle ayrıldı. Kara Kartal son galibiyetini 2019-20 sezonunda Avrupa Ligi gruplarında evinde oynadığı Slovan Bratislava'yı 2-1 mağlup ederek almıştı.

şampiyonlar ligi beşiktaş dortmund avrupa futbol spor