Şampiyon olan Milan resmen satıldı: İşte yeni sahibi ve ödenen para!

TAKİP ET

İtalya Serie A'da 11 yıl sonra şampiyon olan Milan, resmen satıldı. Milan'ı satın alan RedBird Capital, 1.2 milyar euro ödedi.

Inter'in 2 puan önünde girdiği ligin son haftasında Sassuolo'yu deplasmanda 3-0 yenen Milan, Serie A'da 11 yıl sonra ligi zirvede tamamlamdı.

19. şampiyonluğunu elde eden Milan, 1.2 milyar euro karşılığında ABD'li yatırım şirketi RedBird Capital'a satıldı.

RedBird Capital, bir başka Amerikalı yatırım şirketi Eliot Management'ten kulübün hisselerinin yüzde 70'inin yönetimini devraldı.  Elliott Management, Temmuz 2018'de Milan'ı Li Yonghong'dan satın almıştı. Milan'ın sahipliği böylece New Yorklu'dan başka bir New Yorklu'ya geçti.

Kulübün yeni sahibi RedBird Capital Partners'tan yapılan açıklamada Milan'da başarılı bir profil çizen kulüp yönetimi ve teknik heyet ile yola devam edileceği belirtildi.

RedBird Kurucusu Gerry Cardinale konuya ilişkin, "Milan'ın şanlı tarihinin bir parçası olmaktan onur duyuyoruz ve İtalya, Avrupa'nın en tepesinde hak ettiği yere dönerken kulübün bir parçası olmaktan dolayı heyecan yaşıyoruz." ifadelerini kullandı.

SATIN ALDIKLARI 2. FUTBOL TAKIMI
Milan'ı satın alan New York merkezli yatırım şirketi RedBird Capital Partners, iki yıl önce de Fransız kulübü Toulouse'u bünyesine katmıştı.

şampiyon milan futbol kulüp italya