Salgından etkilenen kiracıya 3 seçenek

TAKİP ET

Koronavirüs (Kovid-19) salgınından kaynaklı maddi kayıp yaşayan kiracıların, mülk sahiplerine durumunu yazılı olarak ileterek kira indirimi, erteleme ve taksitlendirme isteyebileceği ifade edildi.

Koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle maddi kayba uğrayan çalışanlar ile faaliyetlerine geçici süreliğine ara veren işletmecilerin ödemek zorunda olduğu konut ve iş yeri kiraları için üç seçenek sunuldu.

Yargıtay tarafından verilen kararlar doğrultusunda salgın sonrası işsiz kalan veya maaş alamayan çalışanlar ile faaliyetlerine ara veren işletme sahipleri, mülk sahiplerinden indirim ve erteleme talebinden bulunabilecek.

'İŞ KAYBINA UĞRAYAN İSPAT ETMELİ'
Böyle bir talep için konutta kiracının koronavirüs (Kovid-19) sonrası işini kaybettiği veya maaşını alamadığı, iş yeri sahibinin ise salgın nedeniyle faaliyetlerini durdurduğunu ya da iş kaybına uğradığını ispat etmesi gerekiyor. Kiracıların taleplerini iş yeri ya da konut sahiplerine yazılı olarak bildirmek gerekiyor.

YARGI YOLU AÇIK
Maddi anlamda zor durumda olan kiracının bu süreçte izlenmesi gereken aşamalara ilişkin ise öncelikle işyeri ya da konut sahibiyle iletişim kurulup durumun açıklanması gerekiyor. Taleplerin yazılı olarak iletilmesi daha faydalı olacaktır, kabul edilmemesi halinde yargı yoluna başvurulabilecek.
 

kiracı ev kovid19 salgın korona