Salda Gölü'ne Millet Bahçesi yapılıyordu: Gölün ve kıyıdaki kumun rengi değişti!

TAKİP ET

AK Parti hükümetinin Millet Bahçesi yapmaya başladığı Salda Gölü'nün son hali görenleri şaşkına çevirdi. Gölün çevresinde bungalov prefabrik evler ve mescit yapımı devam ederken gölün ve kıyıdaki kumların rengi değişti.

Burdur'da  “Türkiye'nin Maldivleri” olarak bilinen ve NASA'nın "Ayakkabıyla bile girilmemeli" dediği Salda Gölü'nde Millet Bahçesi projesi devam ediyor. AK Parti hükümetinin çevrecilerin karşı çıkmasına rağmen Millet Bahçesi yapmaya başlamasının ardından ortaya çıkan görüntü şoke etti.

Salda Gölün'de Millet Bahçesi'nin yapıldığı kısımdaki kumların ve gölün rengi değişti. İnşaat yapılmayan Milli Park kıyılarındaki kumların ise doğal rengini koruduğu görüldü.

AÇILIŞ ERTELENDİ
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, çevrecilerin karşı çıktığı Millet Bahçesi'nin 5 Haziran Çevre Günü'nde açılacağını açıklamıştı. CHP Burdur Milletvekili Göker; Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da katılması beklenene ve 5 Haziran Çevre Günü'nde yapılması planlanan açılışın, çalışmalar bitmediği için ertelendiğini söyledi.

 

 

 

salda gölü millet bahçesi ak parti chp