Salda Gölü'ne iş makineleriyle girdiler

TAKİP ET

Salda Gölü'nde yapılması planlanan Millet Bahçesi projesinin yüklenici firmaya ait iş makinesi ve kamyonları kumsala zarar verdi!

Beyaz kumları ve turkuaz rengi suyu ile ''Türkiyenin Maldivleri'' olarak bilinen Salda Gölü'nden ulaşan ve herkesin tepkisini çeken fotoğraflar sosyal medyada gündem oldu.

Salda Gölü'ne yapılması planlanan Millet Bahçesi projesini yürüten yüklenici firmaya ait iş makinesi ve kamyonlar, alandaki kumsalı tahrip etti. 

Kamyonlarla sahilden alınarak 5 kilometre uzağa taşınan kumların görüntüleri sonucunda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı harekete geçerek inceleme başlattı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, yüklenici firma hakkında soruşturma açtırdıklarını ve olayın takipçisi olacaklarını açıklayıp, bu üzücü olayın ardından çalışmaların şeffaf sürmesi için bir proje başlattıklarını söyledi. Alana kamera sistemi kurularak, çalışmaların TOKİ’nin web sitesi üzerinden 7/24 canlı yayınlanacağı bildirildi.

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'ndan (TOKİ) yapılan açıklamada da, "Müşavir firma ve sorumlu personellerle ilgili soruşturma başlatılmış olup, sorumlu olan personeller görevlerinden uzaklaştırılmıştır" denildi.

Ne Olmuştu?
Dünyada Mars'ın yüzey özelliklerini taşıyan iki noktadan biri olan Salda Gölü'nün korunması için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 2019 yılında alanı 'özel alan' ilan ederek, 800 metre yakınına Millet Bahçesi kurulması kararını verdi.

salda gölü millet bahçesi burdur