Salda Gölü'nde şoke eden görüntü: Kepçeyle su kuyusu açtılar

TAKİP ET

Türkiye'nin en önemli doğa güzellikleri arasında yer alan Salda Gölü'nde tahribat devam ediyor. Daha önce kumun renginin değişmesiyle gündeme gelen Salda Gölü'nde bu kez kepçeyle su kuyusu açıldı.

Burdur'da  “Türkiye'nin Maldivleri” olarak bilinen ve NASA'nın "Ayakkabıyla bile girilmemeli" dediği Salda Gölü adeta yok ediliyor. Millet Bahçeli yapılmaya başlanmasıyla tepki çeken  Salda Gölü her geçen gün tahrip ediliyor.

Yaz aylarında kumun renginin değişmesiyle gündeme gelen Salda Gölü, yine tepki çeken bir görüntüyle gündemde.

Salda Gölü'nde İl Özel İdare'ye ait misafirhane ve plajın bulunduğu alana içme ve kullanma suyu için kepçeyle kuyu açıldı.

Salda Gölü Koruma Derneği, şoke eden görüntüyü paylaşarak, "Çivi bile çakılmayacak denilen Salda Gölü kenarında kepcelerle, kuyu kazıp, kanal acıyorlar. Kayadibi mahallesi ile Doğanbaba köyü arasındaki tadilat yapılarak turizme açılan eski orman binasına, karaoluk pınarının suyunun bir kısmı taşınıyor #SaldaDünyaMirasıdır #SaldayaDokunma" ifadelerini kullandı.

Salda Gölü yok ediliyor! Su 50 metre çekildi, balçık oluştu

Salda Gölü'ne Millet Bahçesi yapılıyordu: Gölün ve kıyıdaki kumun rengi değişti!



İş makinelerinin girmesiyle gündeme gelen Salda Gölü'nün bulunduğu Burdur'un Yeşilova ilçesinin Başkanı Mümtaz Şenel ve eşi, Nisan 2020'de evlerinde silahlı saldırıya uğramıştı.

salda gölü burdur nasa su kuyusu kepçe türkiye in maldivleri