Sakarya Üniversitesi öğretim görevlisi Ahmet Özmen'in mikrofonu açık kaldı, torpil ortaya çıktı!

TAKİP ET

Sakarya Üniversitesi öğretim görevlisi Prof. Dr. Ahmet Özmen "5 dakika ara veriyorum" dedikten sonra mikrofonu kapatmayı unuttu. Özmen, staj için başvuran iki öğrenciye torpil yapılacağını söyledi. Mikrofonun açık olduğunu anlayan Özmen "Biz arada konuşuruz, mesele değil" dedi.

AHMET KUT / AYKIRI

Sakarya Üniversitesi Yazılım Mühendisliği Bölümü’nde akademisyenlik yapan Prof. Dr. Ahmet Özmen, uzaktan eğitim sürecinde çevrimiçi ders anlatırken verdiği 5 dakikalık molada mikrofonu açık unutunca skandal sözleri kayıt altına alındı. Prof. Dr. Ahmet Özmen ile ders esnasında Özmen’in yanına gelen bir başka eğitim görevlisinin akıl almaz konuşması dikkat çekti.

"ETRAFA YAYMA, BEN HERKESİ ALMIYORUM"
Özmen, “5 dakikalık mola veriyoruz arkadaşlar” demesinin ardından mikrofonu açık unutunca staj başvurularında yapılan kayırma ve torpil bir kez daha gözler önüne serildi. Sakarya Üniversitesi’nde staj yapmak için başvuru yapan öğrencileri tanıdık olduğu gerekçesiyle stajyer olarak alınacağının duyulduğu ders kaydında öğretim görevlisinin stajyer öğrenciye “Etrafa yayma, ben herkesi almıyorum” dediği itiraf ettiği duyuluyor. 

Özmen ile diğer eğitim görevlisi arasında geçen konuşmada, staja alınacak öğrencilerin üniversitede görevli olan profesörün yeğeni oldukları anlaşılıyor.  Eğitim görevlisi Özmen’e “Çocuğu tanımıyorum. Ben dayısını biliyorum, bizde profesör dayısı” ifadesini kullanırken Özmen, “Benim de yeğenim gelecek mesela buraya” diyerek karşılık verdiği duyuluyor.

MİKROFONU AÇIK UNUTTU, "MESELE DEĞİL" DEDİ
Özmen ile eğitim görevlisi arasındaki konuşmasının bitmesiyle ders anlatmaya başlayan Özmen, mikrofonunun açık kaldığını fark ediyor. Öğrencilere “Mikrofonu kapatmamışım ama siz de duymuş oldunuz, mesele değil arkadaşlar. Biz konuşuyoruz böyle bazen” ifadesinde bulunarak eğitim görevlisi ile arasında geçen konuşmayı geçiştirmeye çalışıyor.  ÖĞRENCİLERDEN TEPKİ GELDİ 
Sakarya Üniversitesi’nde yaşanan skandal olaydan sonra Özmen’in öğrencilerine karşı “mesele değil arkadaşlar” diyerek geçiştirmeye çalışmasına başta öğrenciler olmak üzere çok sayıda kullanıcıdan tepki geldi.

Staj başvurularında öğrencilerin nasıl tercih edildiğini ortaya çıkaran konuşmaya gelen tepkiler şöyle;


mikrofon sakarya üniversite torpil akademik sakarya üniversitesi