Sahil mafyaları için "Müsilaj Operasyonu" başlatıldı: Yüzlerce gözaltı

TAKİP ET

Emniyet Genel Müdürlüğü 16 ilde, 13 suç örgütü ve onlara silah sağlayan 17 suç grubuna yönelik "Müsilaj Operasyonu" başlattı. Turizm sezonu öncesi yapılan operasyonlarda yüzlerce kişi gözaltına alındı.

Emniyet Genel Müdürlüğü, suç örgütlerine yönelik sahil şeridindeki 16 ilde ‘müsilaj’ operasyonu başlatttı.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Daire Başkanlığı ekiplerince Adana, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bursa, Çanakkale, İstanbul, İzmir, Mersin, Muğla, Yalova, Artvin, Giresun, Ordu, Samsun ve Zonguldak olmak üzere 16 İlde sabah saatlerinde eş zamanlı başlatılan operasyon; 13 organize suç örgütü ve bu örgütlere silah temin eden 17 suç grubuna yönelik gerçekleşiyor.

ARAMALAR SÜRÜYOR
Operasyon kapsamında Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurmak, Örgütün Faaliyetleri Kapsamında Yağma, Tefecilik, Tehdit suçlarını ve söz konusu örgütlere silah temin ederek 6136 Sayılı Kanuna Muhalefet suçunu işlemek suretiyle kamu güvenliği ve barışına tehdit oluşturdukları tespit edilen şüpheli şahıslara yönelik gözaltına alma işlemleri devam ediyor.

Emniyet Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, operasyona ilişkin şu bilgi verildi:
"Adana, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bursa, Çanakkale, İstanbul, İzmir, Mersin, Muğla, Yalova, Artvin, Giresun, Ordu, Samsun ve Zonguldak olmak üzere 16 ilde sabah saatlerinde eş zamanlı 13 organize suç örgütü (ulusal suç örgütleri ile bağlantılı suç örgütlerinin de aralarında bulunduğu yerel suç örgütleri) ve suç örgütü kapsamında aranan şahıslar ile bu organize suç örgütlerine ruhsatsız silah temini sağlayan 17 suç grubu hakkında toplam 315 şüpheli şahsa yönelik Müsilaj kod adlı operasyon başlatıldı.

Operasyon kapsamında suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, örgütün faaliyetleri kapsamında yağma, tefecilik, tehdit suçlarını ve söz konusu örgütlere silah temin ederek 6136 Sayılı Kanuna Muhalefet suçunu işlemek suretiyle kamu güvenliği ve barışına tehdit oluşturdukları tespit edilen şüpheli şahıslara yönelik gözaltına alma işlemleri devam ediyor."

müsilaj operasyon sahil mafya sahil mafyası gözaltı emniyet