Sağlık çalışanı Büşra Durmaz, terk edilen bebeğin süt annesi oldu

TAKİP ET

Sağlık çalışanı Büşra Durmaz, terk edilmiş olarak bulunan bebeği emzirerek süt annesi oldu. Durmaz'ın bebekle birlikte videosunu Sağlık Bakanı Fahrettin Koca paylaştı. Durmaz'ın süt annelik yaptığı bebeğin beyin ölümünün gerçekleştiği belirtildi.

İstanbul Pendik'te terk edilmiş bebek vakasına giden Acil Tıp Teknikeri Büşra Durmaz'ın videosu sosyal medyada gündem oldu.

14 aylık bebeği olan Durmaz, kız bebeği ambulansın içinde emzirdi. Bebeğin süt annesi olan Durmaz, ertesi gün de hastaneye giderek bebekle ilgilendi ve kendi bebeğinin elbiselerinden giydirdi.

Büşra Durmaz, terk edilmiş bebeğe Nisa Mihriban adını verdi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "ATT Büşra ve süt kızı" videosunu sosyal medya hesabından paylaştı.  

BEYİN ÖLÜMÜ GERÇEKLEŞTİ
Nisa Mihriban ismi verilen bebek, sağlık kontrollerinin ardından Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü'ne götürüldü. Bir süre sonra sağlık durumu kötüye giden Nisa Mihriban bebeğin yoğun bakım ünitesinde tedaviye alındığı öğrenildi. Sabah'ın haberine göre Nisa bebeğin bugün beyin ölümü gerçekleşti.

büşra durmaz sağlık çalışanı att süt anne sağlıkçı