Sağlık Bakanlığı'na göre koronavirüs salgını hiç olmadı: Vefat sayıları açıklanmadı!

TAKİP ET

Koronavirüs döneminde açıkladığı veriler nedeniyle tartışma konusu olan Sağlık Bakanlığı'ndan sansür geldi. Sağlık Bakanlığı, koronavirüs ölüm sayılarını gizledi.

Sağlık Bakanlığı, 1950'den beri yayınlanan 'Sağlık İstatistikleri Yıllığı'nın 2020 yılına ilişkin kısmını geçtiğimiz günlerde yayınladı. 

Koronavirüs salgınının etkisini gösterdiği 2020 yılına ait verilerde ölüm istatistikleri yer almadı. Sözcü'nün haberine göre bakanlık, 2020'ye ait veriler yerine 2019'daki tabloyu aynen yayımladı.

Ölüm sayıları verisi gizlendiği için pandeminin ilk yılında kaç vatandaşın Covid nedeniyle öldüğü bilgisine ulaşılamadı. Bakanlığın pandemi süresince açıkladığı ölüm sayıları kamuoyunda tartışmalara neden olmuş, bir çok il ve ilçedeki belediye kayıtları ile bakanlığın sayıları birbirini tutmamıştı.

COVİD YOK, SITMA VAR
Yıllıkta 2020'de AIDS, kızamık, tüberküloz ve sıtma gibi enfeksiyon hastalıklarına yakalanan vaka sayıları tek tek açıklanırken, ülkeyi kasıp kavuran Covid-19 enfeksiyonu adeta hastalık bile sayılmadı. Böylece vaka sayılarına yönelik çelişkili verilerin karşılaştırılması da mümkün olmadı.

sağlık bakanlığı istatistik veri sansür ölüm koronavirüs covid