Sağlık Bakanlığı: 2,8 milyon doz BionTech aşısı depolara yerleştirildi

TAKİP ET

Sağlık Bakanlığı, 2,8 milyon doz BioNTech-Pfizer aşısının Türkiye'ye getirilerek bakanlık depolarına yerleştirildiğini açıkladı.

Sağlık Bakanlığı'dan yapılan açıklamaya göre, 2,8 milyon doz BioNTech-Pfizer aşıları Türkiye'ye getirilerek bakanlığın depolarına yerleştirildiğini açıkladı. BioNTech-Pfizer aşıları analiz çalışmalarının ardından uygulanmaya başlanacak. Nisan ayı sonuna kadar Türkiye'ye getirilen BioNTech-Pfizer aşısı 4.5 milyon doza ulaşacak. Ayrıca 30 milyon doz için firma ile opsiyonlu anlaşma sağlandı.

Firmanın üretim kapasitesinin artmasıyla aşının Türkiye'ye getirilme çalışmaları devam edecek. Aşıların, Sağlık Bakanlığı depolarında saklama koşullarına uygun olarak tasarlanan özel odalarda -80 derecede muhafaza edildiğini belirtildi.

Sağlık Bakanlığı yetkililerinden yapılan açıklama şöyle:
"Ülkemize özgü aşı güvenliğini sağlayan Aşı Takip Sistemi (ATS) ile gerekli olan karekodlama işlemlerinin tamamlanmasıyla birlikte illerimize sevk edilerek uygulanmaya başlanacak. Sevk sırasında özel koli ve sıcaklık kayıt cihazları kullanılacak. Aşılar, il depolarında kuru buz dolu kolilerde 5-15 gün oda sıcaklığında veya eksi 20 derecede 14 gün saklanabiliyor. Aşı uygulama merkezlerine 120 saat içerisinde uygulanabilecek doz sayısı kadar flakon sevk edilecek. Aşı uygulama merkezi teslim aldığı aşıları 2-8 derecede aşı dolabında saklayacak."

biontech pfizer aşı sağlık bakanlığı depo koronavirüs korona