Sağlık Bakanı Koca, Bilim Kurulu toplantısı sonrası konuştu: 1 Haziran itibariyle 50 yaş ve üzeri vatandaşlar aşılanacak

TAKİP ET

Bilim Kurulu, Türkiye'nin aşı tedariki ve aşılama takvimi ile kademeli normalleşme başlıklarıyla toplandı. Kritik toplantı sonrası Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıklamalarda bulundu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu toplantısı sonrasında aşı tedariki, aşılama takvimi ve kademeli normalleşmeye ilişkin açıklamalarda bulundu.

Koca, aşılanma programının 1 Haziran itibariyle hızlanacağını söyledi, aynı tarih itibariyle 50 yaş ve üzeri vatandaşların aşılanacağını duyurdu.

Haziran ayında 5 milyon doz aşının Türkiye'ye ulaşacağını ve 270 milyon doz aşı içinde anlaşma yapıldığını belirten Koca, 50 Milyon Sputnik V aşısı için anlaşma yapıldığını söyledi.

"YERLİ AŞIDA FAZ 3 ÇALIŞMALARINA BAŞLAYACAĞIZ"
Yerli aşıyla ilgili açıklamalarda bulunun Koca, çalışmalarda son aşamaya gelindiğini ve Faz 3 çalışmalarına en yakın sürede başlanacağını açıkladı:

"Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığımızın liderliğinde yürütülen çalışmalar başarıyla sonuca yaklaşmıştır. Kendi geliştirdiğimiz aşımızın kullanımının da yaklaştığı müjdesini vermek isterim."

"SALGININ YIKICI ETKİSİNDEN KURTULACAĞIZ"
Koca normalleşme süreciyle ilgili, "Mevcut gelişmeler ve normalleşmeyle ilgili planlarımızla bu yaz salgının yıkıcı etkisinden kurtulacağımız açıkça görünür hale geldi" dedi.

fahrettin koca bilim kurulu bilim kurulu toplantısı yerli aşı