Sağlığınızı tehdit ediyor... Bu katkı maddesi olan ürünlerden uzak durun!

TAKİP ET

Bromlu bitkisel yağın kullanımı tüm dünyada yasaklanmasına rağmen Dünya Sağlık Örgütü, bazı ülkelerde bu katkı maddesine rastladıklarını ifade ediyor. Dünya Sağlık Örgütü'nün kanıtlarına göre bromlu bitkisel yağ katkı maddesini içeren ürünler sağlığınızı ciddi derece tehdit ediyor.

Bromlu bitkisel yağ, geçmiş yıllarda büyük şirketlerin maliyetleri düşürmek amaçlı kullandığı katkı maddesiydi. Belli deneyler sonucu tehlikeli sonuçların ortaya çıkınca bu katkı maddesinin Dünya Sağlık Örgütü tarafından tüm dünyada kullanımı yasaklanmıştı. 

Bromlu bitkisel yağ esas olarak cildi ve diğer dokuları tahriş edebilen aşındırıcı bir kimyasal olan bromin ile değiştirilmiş bitkisel yağdır. Şirket bu katkı maddesini, narenciye aromasının ayrılarak bazı içeceklerin üstüne çıkmasını önlemek amaçlı kullanıyordu.

DÜNYA SAĞLIK ÖRGÜTÜ UYARDI

Dünya Sağlık Örgütü’nün uyarılarını dinleyen şirketler, bromlu bitkisel yağın kullanımından vazgeçtiler. Bu katkı maddesinin tüm dünyada kullanımı son bulmasına rağmen Dünya Sağlık Örgütü, gelişmekte olan birkaç ülkede özellikle soda ürünlerinde rastladıklarını ifade ediyor.

Dünya Sağlık Örgütü’nün kanıtları, bromlu bitkisel yağ bulunan ürünleri tüketen kişilerin tiroid bezlerinde sorun yaşayabileceğini gösterdi.

Bromlu bitkisel yağın aşırı tüketiminin, sinirlilik, kafa karışıklığı, halüsinasyonlar ve psikoz gibi nörolojik ve psikiyatrik semptomların bir araya geldiği bir durum olan bromizme neden olabileceğine dair bazı kanıtlar da vardır.

Kaynak: WHO, aykiri.com.tr

Günde bir tane yemeyi ihmal etmeyin! Faydalarına inanamayacaksınız

sağlık dünya sağlık örgütü katkı maddesi