Sağanak yağış nedeniyle 2 ilde okullar tatil edildi

TAKİP ET

Türkiye genelinde etkisini sürdüren sağanak yağış bazı illerde hayatı felç etti. Hakkari ve Şırnak'ta ise eğitime bir gün ara verildi.

Sağanak yağışların etkisi altına giren yurtta meteoroloji 10 il için uyarıda bulundu. Son hava durumu tahminlerine göre Karadeniz, İç Anadolu bölgeleri yağmurlu; Akdeniz, Güneydoğu Anadolu ve Doğu Anadolu bölgelerinde gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Yağışlar; Bitlis, Şırnak, Hakkari, Siirt, Batman, Van ve Diyarbakır’da daha da kuvvetli olacak.

2 İLDE OKULLAR TATİL EDİLDİ

Şırnak Valiliği, Meteoroloji'nin uyarılarının ardından kent merkezinde beklenen sağanak nedeniyle, kent merkezinde eğitime 1 gün ara verildiğini duyurdu. 

Valilik açıklamasında, "Şırnak merkez ilçe ve merkez ilçeye bağlı belde ve köylerde, yağış nedeniyle 13 Nisan 2023 Perşembe günü 1 gün eğitim- öğretime ara verilmiştir" denildi.

Hakkari'de de sağanak nedeniyle kent genelinde ilk, ortaokul ve liselerde eğitim-öğretime 1 gün ara verildi. Hakkari Valiliği'nce alınan kararla; sağanak nedeniyle kent genelinde ilk, ortaokul, liselerde 13 Nisan Perşembe günü eğitime 1 gün ara verildi. Ayrıca engelli ve hamile kamu personeli de idari izinli sayılacağı duyuruldu

sağanak yağış okul tatili