Şafak Mahmutyazıcıoğlu cinayetinde 5 dakika ayrıntısı: Kadir Yasak'ın ifadesi ortaya çıktı

TAKİP ET

İstanbul'da balıkçı restoranında öldürülen Şafak Mahmutyazıcıoğlu cinayetinde katil zanlısı Kadir Yasak'ın ifadesi ortaya çıktı. Cinayete ilişkin '5 dakika' detayı dikkat çekti.

Sunucu Ece Erken'in eşi ve Beşiktaş eski yöneticisi avukat Şafak Mahmutyazıcıoğlu 27 Ocak gecesi, 00.30 sıralarında balıkçı restoranında uğradığı silahlı saldırıda öldürüldü. 

Saldırı silahını kullanan Kadir Yasak ile ağabeyi Ali Yasak'ın da aralarda bulunduğu kişiler gözaltına alındı. Gözaltına alınan 17 şüphelinin işlemleri bugün tamamlandı. Şüphelilerden 16'sı adliyeye gönderilirken bir şüphelinin Covid-19 sebebiyle karantinaya alındığı öğrenildi.

65 BİN LİRA MESELESİ
Bakırköy Adliyesine gönderilen şüphelilerin, ilk ifade ve sözlü beyanlarında olayla ilgili detayları da anlattıkları öğrenildi. Sözcü'den Habip Atam'ın haberine göre, Kadir Yasak'ın emniyet ifadesinde, restorana Şafak Mahmutyazıcıoğlu'nu öldürmek için gitmediğini, iki tarafın da aracı olduğu 65 bin liralık bir borç konusu olduğunu söylediği öne sürüldü.

"BEŞ DAKİKA BEKLEYİN"
Yasak kardeşlerin “İçeriye girdik; aracı olduğumuz konuyla ilgili konuşmak istediğimizi söyledik. Bize ‘Beş dakika bekleyin' dedi. Zaten 5 dakika konuşacaktık. Bu tavrından ötürü öfkelendik. Yanımıza gelince de tartışma yaşandı” dedikleri öğrenildi.

Cinayet silahını kullandığı iddia edilen ve 7 el ateş eden Kadir Yasak'ın “Konuşma sırasında hakaret ve küfürleşme yaşandı. Yasak'ın, "Kendimi kaybettim. Bacağına ateş ettim. Öldürme kastım yoktu” dediği öne sürüldü.

şafak mahmutyazıcıoğlu cinayet kadir yasak ifade ece erken