Sadakatsiz'deki rüşvet sahnesi ortalığı karıştırdı: Suç duyurusu!

TAKİP ET

Son dönemin en çok izlenen dizileri arasında yer alan Sadakatsiz'in son bölümündeki rüşvet sahnesi ortalığı karıştırdı. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, rüşvet sahnesi için RTÜK'e başvurdu. Bayındır Memur-Sen ise Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusu bulundu.

Cansu Dere, Melis Sezen, Berkay Ateş, Caner Cindoruk'un başrollerde oynadığı Sadakatsiz dizisindeki rüşvet sahnesi ortalığı karıştırdı. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, kurum çalışanlarının zan altında bırakıldığını ifade ederek yasal işlemler için RTÜK'e başvurdu. Tapu çalışanlarının bağlı olduğu Bayındır Memur-Sen ise Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nün Twitter hesabından şu açıklama yapıldı:
"Kurum çalışanları 3 Kasım’da Kanal D’de yayımlanan ‘Sadakatsiz’ dizisinde geçen bir sahnede yaratılmaya çalışılan algı ile zan altında bırakılmaya çalışıldı.

Kurumumuz ve personelimize yönelik, düşünce ve ifade özgürlüğü ile eleştiri hakkının sınırlarını aşan gerçeklikle bağdaşmayan bu yayını asla kabul etmiyor ve şiddetle kınıyoruz.

Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayın Hizmetleri Hakkında Kanun kapsamında “yayın hizmetlerine aykırı olan söz konusu yayın hakkında gerekli yasal işlemlerin yapılması ile ilgili olarak RTÜK’e başvuruldu, Kanal D’ye de tekzip gönderildi."

Bayındır Memur-Sen'den yapılan açıklamada da söz konusu sahne ile ilgili Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunduğu bildirildi.

sadakatsiz rüşvet sahnesi suç duyurusu cansu dere caner cindoruk berkay ateş