Sabina Toziya hayatını kaybetti! Sabina Toziya kimdir?

TAKİP ET

Beynindeki tümör nedeniyle 8 ay önce ameliyat olan usta oyuncu Sabina Toziya, 75 yaşında hayatını kaybetti. Oyuncunun acı haberini senarist Bahadır Özdener sosyal medya hesabından duyurdu.

Usta oyuncu, Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz dizisinden ayrıldıktan sonra beynindeki tümör nedeniyle ocak ayında ameliyat olmuştu. Senarist Bahadır Özdener, sosyal medya hesabından Sabina Toziya’nın yaşamını yitirdiğini açıkladı. Özdener, “Çok kıymetli Sabina Toziya’yı, Rahmeti Rahman’a uğurladık. Allah’tan annemize rahmet, ailesine, sevenlerine başsağlığı dileriz” ifadelerine yer verdi. 

Sağlık sorunu sebebiyle rol aldığı diziden ayrılan Toziya’nın vefat haberini alan Oktay Kaynarca ise "Sınanıyor muyum bilmiyorum ama bir bildiği var sanırım Yaradanın... Tarif etmem imkânsız, sadece kocaman bir boşluk kocaman bir hiçlik boğazım düğüm düğüm... Uğurlar olsun canımın içi nurlar içinde uyu…" sözleriyle üzüntüsünü dile getirdi.

SABİNA TOZİYA KİMDİR?
Sabina Toziya, 17 Nisan 1946'da Makedonya Üsküp'te doğdu Üsküp Devlet Tiyatrosu’nda oyunculuk eğitimi aldı. Makedonya ve Yugoslavya'da oyunculuk yapan Toziya, Türkiye'de ilk kez Star TV'de yayınlanan Muhteşem Yüzyıl dizisinde Afife Hatun karakterini canlandırdı. ‘Muhteşem Yüzyıl’ dizisinin yanı sıra sinemada da ‘Bal Kaymak’ ve ‘Annemin Yarası’ filmlerinde rol alan usta oyuncu son olarak ‘Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz’ dizisinde Hayriye Çakırbeyli karakterini canlandırmıştı.

usta oyuncu edho sabina toziya