Saatler geri alındı mı, Türkiye'de şu an saat kaç?

TAKİP ET

Akıllı telefonların ve teknolojik aletlerin çoğu kendiliğinden saatleri geri alınca yurttaşlar 'saat kaç' sorusunu araştırmaya başladı. 2016 yılından beri sabit saat uygulamasında yer alan Türkiye'de geçtiğimiz yıllarda da telefonlar ve bilgisayarlar saatlerini otomatik olarak geri alarak kafa karışıklığına sebep olmuştu. Peki şu anda saat kaç? Saatler geri alındı mı?

Dünyanın pek çok yerinde 30 Ekim Cumartesi gününü 31 Ekim Pazar gününe bağlayan gece kış saati uygulaması başladı. Bu kapsamda saatler 1 saat geri alındı. Ancak Türkiye'de 2016 yılında yürürlüğe giren karar ile sabit saat uygulaması halen devam ediyor. Yaşanan kafa karışıklığını gidermek amacı ile vatandaşlar "Saatler geri mi alındı? Saatler geri alınacak mı?" gibi sorulara yanıt aranıyor. Peki; 31 Ekim Pazar Bugün Kış saati uygulaması mı başlayacak? İşte detaylar...

SAATLER GERİ Mİ ALINDI? | ŞU AN SAAT KAÇ?
Saatler geri mi alındı ve şu an saat kaç gibi sorular, günün en çok merak edilenleri arasında öne çıkıyor. Bunun nedeni ise, Türkiye'de bazı cep telefonlarının yaz ve kış saati olarak iki farklı modunun aktif olarak kullanılıyor olması. Elektronik aletlerini saatlerin ileri veya geri alınması durumunda saat karmaşası her yıl iki defa yaşanıyor. Türkiye'de saatler geri alınmadı ve kış saatine geçilmedi. Doğru saati öğrenmek için TRT resmi internet sitesini veya manuel saatlerinizi (kol saati, duvar saati vb.) kontrol edebilirsiniz.

KIŞ SAATİ UYGULAMASINA GERİ Mİ DÖNÜLDÜ?
Kış saati 2016'da Resmi Gazete'de yayımlanan karar ile yürürlükten kaldırıldı. Böylelikle kış saati uygulaması sona ermiş oldu. Resmi Gazete'de yayımlanan Bakanlar Kurulu Kararı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın 6 Eylül 2016 tarihli ve 24005 sayılı yazısı üzerine, Günün Yirmi Dört Saate Taksimine Dair Kanun'un 2. maddesine ilişkin değişikliği içeriyor.

Yani bu yıl da kış saati uygulaması yapılmayacak ve saatler geri alınmayacak.

saat türkiye saatler geri alındı mı türkiye de saat kaç saat kaç kış saati yaz saati