Saadet Partisi'nden 3. ittifak açıklaması

TAKİP ET

Saadet Partisi Genel Sekreteri Mesut Doğan, 3. İttifak iddialarına ilişkin konuştu. Doğan, "3. ittifak demek AK Parti iktidarının devamına 'evet' demektir" dedi.

Saadet Partisi Genel Sekreteri Mesut Doğan, Kanal 42’de yayınlanan Muhammed Okur ile Reaksiyon programında dikkat çeken açıklamalarda bulundu. 

Doğan, Saadet-Gelecek ve DEVA Partisi’nden oluşabilecek üçüncü ittifak iddialarına “Üçüncü ittifak demek, AK Parti’nin iktidarına 'evet' demektir. Bir ittifak yüzde 51’i hedeflemiyorsa, o ittifak olmaz” karşılığını verdi.

"10 YIL SONRA AKP OLMAZ"
Doğan, AKP’nin geleceği hakkındaki soruya ise şöyle yanıt verdi:
“10 yıl sonra AK Parti’nin olacağı ihtimalini hiç görmüyorum. Size olacağı söyleyeyim, birkaç yıl sonra AK Parti’ye bugün destek verenler o kadar ağır şeyler söyleyecekler ki. Öngörü olarak söylüyorum, yine biz diyeceğiz ki ya o kadar olmaz. Hakarete varacak sözlerin söylenmesine biz engel olacağız. Bugün korkudan dolayı suskunluk içerisinde olup da, AK Parti iktidarı gittikten sonra öyle sözler söylenecek ki ve o zaman gerçekler konuşulacak çünkü, inanın biz Saadet Partili’ler olarak diyeceğiz ki bu kadar hakaret olmaz, biz teskin etmek zorunda kalacağız. Milletin, devletin elinden ve dilinden kendini güvende hissetmediği bir dönem yaşıyoruz. Bugün millet, devletin varlığından dolayı tedirgin. Devletin dilinden de korkuyor, elinden de korkuyor. Çünkü, özellikle son birkaç yılda devlet milletin ekmeğiyle oynadı. Devletin milleti tuzaklara karşı koruması gerekirken, bugün milletine tuzak kuran bir devlet var. Devleti bugün temsil eden makam, hükümet. Hükümet her zaman kalacak, iktidar gidecek. Milletin ekmeğiyle oynayan, milletine tuzak kuran bir iktidardan bahsediyoruz. AK Parti iktidarı, umuduyla oynadığı insanlarla helalleşmezse, o tarih geldiği zaman inanın millet hayırla yad etmez. İddia ederek söylüyorum, AK Parti’ye oy verenlerin koltuğunu koruma derdinde olanların haricindeki herkes rahatsız. İnsanların, affetmediği insan tipi kimdir biliyor musunuz? İnsanlar umuduyla oynayan insanları affetmekte zorlanırlar, hatta affetmezler. Benzetme anlamında söylüyorum, AK Parti kendisine oy veren insanların umuduyla oynamıştır." 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş’a yönelik sözleri ile ilgili soruya ise Doğan şu karşılığı verdi:
"Ben bu konuyla ilgili cümle bile kullanmak istemem. Devlet Bahçeli denildiği zaman, önceden olduğu gibi aklımda,  gerçekten önceki gibi bir devlet adamı profili kalsın isterdim. Onun değişmesini istemem. Ama Devlet Bey’in son dönem bazı konuşmaları, bazı çıkışları, önceki Devlet Bahçeli denildiği zaman insanlar nezdinde o ağırlığa zarar verecek boyutta ve hızla o ağırlığı yok edecek boyutta bir durum ve fotoğraf oluşturuyor, bu noktada da ben üzgünüm yani."

 

saadet partisi saadet ittifak 3. ittifak deva gelecek karamollaoğlu seçim