Rusya saldırdı: Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenski'den son dakika açıklaması

TAKİP ET

Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenski, Rusya'nın işgale başlamasının ardından konuştu. Zelenski, "Askerlik deneyimi olan herkesi orduya katılmaya çağırıyorum" dedi. Zelenski, "Bizi koruyan savaşçılarımıza kan bağışı yapmanızı istiyorum.Ruslara sesleniyorum. Sokağa çıkıp, tepkinizi gösterin." dedi.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenski, açıklama yaptı. Zelenski, Ukrayna halkına ve Rusya vatandaşlarına seslendi. Zelenski'nin açıklamaları şöyle:

"ÜLKENİZİ SAVUNMAYA HAZIR OLUN"
"Siyasi kazanım nedir, bir kere uluslararası topluma verdiği mesajdır. Bunu yapabilecek herkese silah dağıtmaya başladık. Askeri tecrübesi olan herkesin gelip, İçişleri Bakanlığı'na başvurmasını istiyoruz. Bizi koruyan savaşçılarımıza kan bağışı yapmanızı istiyorum.

Tüm iş insanlarımız da geleceğimiz için sorumluluğu paylaşmaktadır. Mağazalarımızın dükkanlarımızın dolu olması gerekiyor. Ülkenizi savunmaya hazır olun.

Ukrayna vatandaşlarının her biri vatanını korumak için elllerinde silahlarla hazır olacak. Her Ukrayna vatandaşı ülkesini koruyacak. Bu sabah tarihe geçti.

"RUS VATANDAŞLARINA SESLENİYORUM"
Rusya ile demokratik bağları tamamen kopardık. Ülkemizi Rusya'ya bırakmayacağız. Rusya, ülkemize sabah saatlerinde Nazilerin 2. Dünya Savaşı'nda yaptığı gibi korkakça saldırmıştır."

Rusya vatandaşları hangi yolu seçeceklerini kendileri karar verecek. Ruslara sesleniyorum. Sokağa çıkıp, tepkinizi gösterin. Sizin Rus kanallarında  bunu engelleyecekler. Onların amacı bir ulusu yok etmek, bu imkansız. Tarihi silemezsiniz, bu mümkün değil" dedi. 

ukrayna zelenski rusya cumhurbaşkanı saldırı savaş işgal