Rusya'nın ünlü dansözü Yekaterina Zavalishina'ya vatana ihanet suçlaması!

TAKİP ET

Rusya'da 'Katya' lakabıyla tanınan oryantal dansçısı Yekaterina Zavalishina, casusluk iddiasıyla gözaltına alındı. Vatana ihanetle suçlanan ve soruşturma nedeniyle 2 ay tutuklu kalacak olan Zavalishina'nın hangi ülkeye casusluk yaptığıyla ilgili ise bilgi verilmedi.

Ukrayna ile yaklaşık 4 aydır savaş halinde olan Rusya'da sıcak bir gelişme yaşandı. 'Katya' lakabıyla tanınan 33 yaşındaki dansöz Yekaterina Zavalishina, “casus” iddiası ve “vatana ihanet” suçlamalarıyla Moskova’da gözaltına alındı. 

Dansözlüğü tam zamanlı olarak çalıştığı işletme analistliği görevinin yanı sıra yapan ve performanslarıyla tanınan Zavalishina’nın “devlet sırlarını yabancı ülke temsilcisine verdiği” iddia edildi. 

Genç kadının “gizli devlet sırlarını” hangi ülkenin temsilcisiyle paylaştığı açıklanmazken, Zavalishina’nın Moskova’dan İsviçre’ye kaçmak üzereyken yakalandığı duyurulurken ağustos ayının ortasında görülecek duruşmaya kadar cezaevinde tutulacağı öğrenildi.

SORUŞTURMA DEVAM EDİYOR
Sözcü'nün aktardığı habere göre; gözaltına alınan  Zavalishina, suçlu bulunması durumunda 20 yıla kadar hapis cezası alabilir. Rus istihbaratı tarafından yakalanan Zavalishina hakkında yetkililer Rus TASS haber ajansına konuştu.

Yetkililer, “İstihbarat birimleri Moskova’da yaşayan Rus vatandaşı E.S. Zavalsihina’yı yakaladı. Vatana ihanet şüphesi üzerinde duruluyor. Soruşturma devam ediyor” dedi.

Moskova Devlet Üniversitesi’nden 2011 yılında mezun olan Zavalishina’nın geçmişte ABD, Avrupa ve Afrika’ya gittiği de öğrenildi.

rusya dansöz yekaterina zavalishina casus vatana ihanet