Rusya'nın Ukrayna'yı işgali piyasaları alt üst etti: Dolar, altın ve petrol fiyatları yükseldi!

TAKİP ET

Altın, dolar ve petrol fiyatları, Rusya'nın Ukrayna'yı işgale başlamasıyla birlikte yükselişe geçti. Dolar 13,95 TL'ye yükselirken gram altın 870 TL'ye dayandı. Brent petrol ise 100 doları geçti. İşte piyasalardaki son durum...

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Ukrayna’nın doğusundaki ayrılıkçı bölgelerini işgale başlamasının ardından borsalar alt üst oldu. Dolar, altın ve petrol fiyatları keskin şekilde yükseldi.

ONS ALTIN 14 AYIN ZİRVESİNDE
Hafta başında bir yılın zirvesini gören ons altın fiyatı dün ılımlı bir havaya bürünerek 1895 dolar seviyelerine geri dönmüştü. Ancak Rusya’nın resmen işgali başlatmasıyla ons altın fiyatı uluslararası piyasalarda spot altın fiyatı 1.949,11 dolar seviyesini gördü ve son 14 ayın zirvesine çıktı. 1.949 dolar ile 4 Ocak 2021'deb bu yana görülen en yüksek seviyi gören altın fiyatları sonrasında 1.940 dolardan işlem görüyor. Spot altında düne göre yükseliş yüzde 1,5 civarında.

GRAM ALTIN
Gram altın dün güne 843 liradan başlamasının ardından 841 lira ile kapanış göstermişti. Küresel altın fiyatlarındaki yükselişi takip eden altının gram fiyatı bu sabah ise yüzde 3,5 değer kazanarak 870 liraya yaklaştı.

PETROL 100 DOLARI AŞTI
Petrol fiyatları, Rusya’nın Ukrayna’ya askeri operasyon başlatmasının ardından keskin yükselerek yüzde 4’ün üzerinde yükseldi. Brent ham petrolünün en yakın vadeli varil fiyatı yüzde 4,5 artarak 102 dolara yükseldi.

DOLAR 14 LİRA SINIRINDA
Dolar/TL kuru ise hafta başında 20 Aralık akşamından sonra ilk kez 14 lira sınırına yaklaşarak 13,90'ı görmüştü. Kur dün 13,82 liradan günü kapatırken bu sabaha 13,81 liradan başladı. Dolar/TL kuru bu sabah 13,95 liradan işlem görüyor.

MOSKOVA BORSASI’NDA İŞLEMLER DURDURULDU
Moskova Borsası’nda işlemlere ikinci bir duyuruya kadar ara verildi. Moskova Borsasından yapılan yazılı açıklamada, tüm piyasalardaki işlemlerin bir sonraki uyarıya kadar durdurulduğu belirtildi.

Borsa İstanbul’dan yapılan açıklamada ise, “BIST 50 Endeksinde 24/02/2022 tarihli seansta bir gün boyunca geçerli olmak üzere açığa satış işlemlerinde yukarı adım kuralının (up-tick rule) uygulanması kararlaştırılmıştır” denildi.

Putin emir verdi, Rusya'nın Ukrayna'yı işgali başladı! 6 uçak düşürüldü, halk Kiev'i terk ediyor

altın dolar petrol rusya ukrayna işgal savaş gram altın benzin akaryakıt