Rusya'nın Sputnik V aşısını Türkiye'de üretecek firma belli oldu!

TAKİP ET

Rusya'nın geliştirdiği Sputnik V aşısının Türkiye'de üretimi için iki ülke arasında anlaşma sağlandığı duyuruldu. Aşı Türkiye'de Viscoran İlaç fabrikaları tarafından üretilecek.

Rusya’nın Doğrudan Yatırım Fonu, bugün bir açıklama yaparak, ülkede geliştirilen iki dozluk Sputnik V aşısının Türkiye’de üretimi konusunda anlaşmaya varıldığını duyurdu. Yapılan açıklamada aşısının Türkiye’de üretimi için Viscoran İlaç şirketi ile anlaşıldığı belirtildi.

Rusya Doğrudan Yatırım Fonu (RDIF) yetkilileri, “RDIF ile Türk ilaç şirketi Viscoran Ilac, dünyanın Koronavirüs'e karşı onaylanmış ilk aşısı Sputnik V’nin bu ülkede üretimi için işbirliği yapacaklarını ilan ederler” açıklamasını yaptı.

Rusya Doğrudan Yatırım Fonu CEO’su Kirill Dmitriev, “Viscoran İlaç ile yapılan anlaşma, üretim kapasitemizi artırmayı ve Sputnik V tedarikini küresel olarak kolaylaştırmayı sağlıyor. Birçok Asya, Latin Amerika, Avrupa ve BDT ülkesinde önde gelen ilaç üreticileriyle anlaşmalara vardık ve bu ortaklıklar sayesinde güvenli ve etkili Rus aşısı 60'tan fazla ülkede insanlara sunulmuş olacak” dedi.

Viscoran İlaç Yönetim Kurulu Başkanı Öztürk Oran ise “Üretim sözleşmeleri, lisanslama süreçleri, depolama ve dağıtım konularına ek olarak, ürün üzerinde bazı klinik çalışmaların yürütülmesi de Sputnik V aşısı için Rusya ile işbirliğimizin bir parçasıdır. Bu konudaki çalışmalarımız da çok başarılı bir şekilde devam ediyor. Uluslararası camiada konu olan bu kadar değerli bir ürüne katkıda bulunduğumuz için çok mutluyuz” ifadelerini kullandı.

sputnik v aşı rusya türkiye koronaviürs