Rusya'nın işgali: Ukrayna lideri Zelenski'den yeni açıklamalar geldi: "Her şeyi yapacağız!"

TAKİP ET

Ukrayna lideri Zelenski, "Kiev'in kritik noktaları kontrolümüz altında" dedi. Zelenski yaptığı canlı yayında, "Biz Ukrayna'da yaşayan herkese silah vermeye hazırız. Bizim Ukrayna'yı savunmak için planımız hazır. Her şeyi yapacağız" ifadelerini kullandı. Ukrayna Devlet Başkanı, yeniden Rus vatandaşlarına seslenerek savaşa karşı çıkmalarını istedi. 

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, Rus işgalinin 3. gününde askeri üniforması ile kameralar karşısına geçti. Sık sık sosyal medya üzerinden de halkını bilgilendiren ve çağrılarda bulunan Zelenski, ülkedeki son durumu aktardı.

"KİEV KONTROLÜMÜZ ALTINDA"
Dün geceden beri ağır bombardımana uğrayan başkent Kiev'in Ukrayna güçlerinin kontrolünde olduğunu söyleyen Zelenski, "Saldırılar püskürtüldü, Kiev kontrolümüz altında" dedi.

"HERKESE SİLAH VERMEYE HAZIRIZ"
Ukrayna lideri ayrıca, "Herkese silah vermeye hazırız. Ukrayna'yı savunabilecek herkes burada olsun. Ülkemizi korumaya gelecek olan herkese açığız. Ukrayna'yı savunacak herkes şanlı bir zafere ulaşacaktır." ifadelerini kullandı.

RUS HALKINA SESLENDİ
Konuşmasının bir kısmını Rusça yaparak Rusya'daki insanlara seslenen Zelenski, Rus halkını savaşa karşı çıkmaya çağırıp Ukrayna'yı savunmak isteyen herkesi ülkesine davet etti.

ukrayna rusya kiev saldırı işgal savaş zelenski putin avrupa abd