Rusya'nın AB ile dalga geçen reklam videosu gündem oldu

TAKİP ET

Putin, Rus kanallarına, Avrupa'daki enerji krizine ilişkin dalga geçen reklamlar hazırlattı.

Moskova yönetimine uyguladıkları yaptırım sonrasında enerji krizi yaşayan Avrupa ile Rus haber kanalı RT dalga geçti. Batı’nın en çok tartışılan görüntüleri arasına giren reklamda Avrupalı ailenin yılbaşında yaşadıkları anlatıldı.

ODUN VE KÖMÜR'E YÖNELDİLER

Havaların soğumasıyla Enerji Krizi daha da dramatik bir hal aldı. Yüksek enerji faturaları ve katı kısıtlamalar altında kışa giren Avrupa halkı çareyi kömür ve yakacak oduna yönelmekte buldu.

TARTIŞMALARA NEDEN OLAN REKLAM

Avrupa'nın içinde bulunduğu durum ile dalga geçen Rus Haber kanalı RT hazırladıkları reklam filmi ile tüm Avrupa'ya 'sefil bir Noel' diledi. 75 saniyelik reklam, ekonomik koşullar kötüleşirken Avrupalı ​​bir ailenin art arda üç Noel'i nasıl kutladığını gösteriyor.

Reklamın başında, arkada yılbaşının vazgeçilmez şarkısı 'Silent Night' çalarken bir anne babanın küçük kızlarına hediye olarak kafasında kurdele olan bir hamster hediye ettikleri görülüyor. Ekranda beliren yazıdan bunun 2021 yılı kutlaması olduğunu anlıyoruz.

2022 yılbaşı kutlamasında anne baba ve çocuk evde kışlık montlarla, battaniye altında otururken, hediye edilen hamsterın çarkından elde edilen elektrikle yılbaşı ağacı aydınlatılıyor.

"EVCİL HAYVANI NOEL YEMEĞİ YAPTILAR"

2023 yılında ailenin fakirleştiği gözle görülüyor. Yine paltolar içindeki aile bir masa etrafında Yemek yerken görülüyor. Baba annenin sunduğu çorbayı içerken ağzına hamsterın kafasındaki kurdele geliyor.

Anne küçük çocuğun evcil hayvanının tatil yemeği olduğunu anlamaması için babayı susturuyor ve ekranda bir yazı beliriyor: "Mutlu 'Rus karşıtı' Noeller! Medyanız size tüm bunların nereye varacağını söylemiyorsa, RT'yi izleyebilirsiniz."

Reklam bugün Batı medyasında kendine geniş yer buldu ve tepkilere neden oldu.

rusya avrupa haber gündem enerji