Rusya'daki 'Sönmeyen Ateş' anıtına idrarını yapan 3 Türk turist tutuklandı

TAKİP ET

Rusya'daki 'Sönmeyen Ateş' anıtındaki alevlerin üzerine idrarını yapan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı 3 turiste hapis cezası verildi.

Rusya 'nın 2. Dünya Savaşı anısına yapılan "Sönmeyen Ateş" anıtındaki alevlerin üzerine Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı 3 turist idrarını yaptı.

Yoşkar Ola şehrine turist olarak gelen 40 ve 44 yaşlarında olan ve isimleri açıklanmayan iki Türk turistin Zafer Parkı'nda bulunan “Sönmeyen Ateş" anıtına idrarını yaptıkları anlar güvenlik kamerasına yansıdı.

3 KİŞİ TUTUKLANDI

Yoşkar Ola Bölge Savcılığın’ndan yapılan açıklamada, Mari El Yüksek Mahkemesi’nin Ebedi Alev'e saygısızlık yapan kişileri yaptıkları eylemden suçlu bularak 1’er yıl hapis cezası ile cezalandırdığı kaydedildi.

Açıklamada, “Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı 3 kişi, Rusya'nın askeri sembollerini alenen aşağılamaktan suçlu bulundu ve mahkum edildi (Rusya Federasyonu Ceza Kanunu'nun 354.1 Maddesinin 4. Bölüm)” denildi.

21 Şubat’ta Yoşkar-Ola merkez parkında meydana gelen olayda, 3 kişinin askeri zafer anıt kompleksinin bir parçası olan Ebedi Alev'in granit kaidesine çıkarak uygunsuz eylemlerde bulundukları belirtildi.

Rusya Sönmeyen Ateş Türk idrar