Rum kesiminden Camii'ye çirkin saldırı: 'Bütün Türkler ölün' yazıları yazıldı!

TAKİP ET

Güney Kıbrıs'ta son yıllardaki camiilere provakasyonlar yeniden baş gösterdi. Daha önce camilere yapılan saldırılarla gündeme gelen Güney Kıbrıs'ın Limasol kentinde bulunan Camii duvarına Yunanistan bayrakları çizildi! 'Bütün Türkler ölün' yazıları yazıldı!

AYKIRI/ FURKAN ULUDAĞ
Güney Kıbrıs Rum Yönetiminin (GKRY) Limasol kentinde bulunan Camii‘nin avlusuna molotofkokteyli atılıp, duvarlarına İslam ve göçmen karşıtı yazılarak yapılan provokasyona bir yenisi daha eklendi.

Güney Kıbrıs'ın Limasol kentinde bulunan Camii duvarına kimliği bilinmeyen şahıs veya şahıslar tarafından Yunanistan bayrağı ve haç işareti çizildi. Duvarda, Yunan harfleriyle "Bütün Türkler ölün" yazıldığı görüldü. 

ERSİN TATAR, ŞİDDETLE KINIYORUZ
Konuya ilişkin açıklama yapan KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, şunları kaydetti:
"27-29 Nisan 5+BM toplantısı öncesi Rum provakasyonları yoğunluk kazandı. Güney Kıbrıs’ta camilerimiz saldırıya uğrarken dün de Yunan ayaklanmasının 200. Yıldönümünde Limasol’da bulunan camimizin duvarına “Bütün Türkler ölün” yazılmıştır. Şiddetle kınıyoruz."

RUM HÜKÜMET SÖZCÜSÜNDEN TEPKİ
Rum hükümet sözcüsü Limasol'da bir camiye yapılan ırkçı saldırıya “beyinsizlerin eylemi” diye tepki gösterdi. Yazılı açıklama yapan Rum Sözcü, “sözde vatanseverlik bahanesiyle dini ibadet yerlerine hakaret eden beyinsiz insanların eylemini kınıyoruz” dedi.

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Rum siyasetçi Eleni Theocharous ise, yapılan bu saldırıya" Bunu yapanlar vatansever değil" diyerek eylemi kınadı.



İşte o görüntüler:


DAHA ÖNCE DE KÖPRÜLÜ CAMİİ'YE SALDIRILMIŞTI
Geçtiğimiz yıllarda Güney Kıbrıs'ın Limasol kentinde de bir camiye molotofla saldırı düzenlenmiş ve caminin duvarına spreyle ırkçı sloganlar yazılmıştı.

gkry kuzey kıbrıs camiiye saldırı yunanistan provokasyon haber limasol