Ruhsar Pekcan'ın dezenfektan skandalına alkol fiyatlı savunma!

TAKİP ET

Ak Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, eski Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan'ın, kendi aile şirketinden Ticaret Bakanlığına usulsüzce dezenfektan satın almasını savundu. 

İREM KARAGÖZ / AYKIRI

TBMM’de yapılan basın toplasında konuşan AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, eski Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’ın, kendisine ve eşi Hasan Pekcan’a ait Nanoksia Biyoteknoloji firmasından, Bakanlığa dezenfektan satın almasını savundu.

Elitaş şu ifadeleri kullandı:
“Dünyayı zor durumda bırakan salgın dönemlerinde elinizde teknik imkan varken kamunun ya da ilgililerin dezenfektana ihtiyaç duyduğu bir dönemde 'Kusura bakmayın benim eşim bakan, vermiyorum' demek ne kadar doğru olurdu, onu değerlendirmek gerekir. Bakılması gereken o malın kuruma verildiği tarih ve piyasadaki fiyattır."

FİYATLARI O GÜNKÜ ŞARTLARIYLA DEĞERLENDİRMEK LAZIM
Ruhsar Pekcan’ın aldığı iddia edilen para ile Pekcan’ın aldım dediği para arasında 20 kat fark olduğunu söyleyen Elitaş, “Etik olarak değerlendirilebilir mi? Değerlendirilebilir. Yaklaşık 3-4 liralık alkol fiyatlarının 25 liraya çıktığı bir dönemdi. Fiyatları o günkü şartlarla değerlendirmek lazım” dedi.

Ruhsar Pekcan’ın, Ticaret Bakanlığı adına dezenfektan satın aldığı aile şirketi, pandemi sonrasında kurulmuştu.

İŞTE ELİTAŞ'IN O AÇIKLAMALARI:

ruhsar pekcan dezenfektan mustafa elitaş ak parti