RTÜK, gündüz kuşağı programlarını kaldıracak iddiası

TAKİP ET

Şikâyet ve tepkiler üzerine evlilik programlarını yayından kaldıran Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'nun, şimdi de gündüz kuşağı programlarını kaldırmak için çalışmalara başladığı öne sürüldü.

RTÜK, geçtiğimiz sene evlilik programlarını kadınların suistimal edildiği ve toplum yapısını bozduğu gerekçesiyle yayından kaldırmıştı. İddiaya göre RTÜK, bu sefer de cinsel istismar, cinayet ve aile içi şiddetin yer aldığı gündüz kuşağı programlarını yayından kaldıracak.

TGRT Haber'de yer alan habere göre, uzmanlar tarafından hazırlanan gündüz kuşağı programlarına yönelik çalışma eylül ayına kadar tamamlanacak.

TOPLUMUN DEĞER YAPILARINA UYUMLU PROGRAMLAR ÖNERİLECEK
Gündüz kuşağı programlarını kaldırmaya hazırlanan kurum, bunların yerine toplumun değer ve yargılarıyla uyumlu, toplumu ileriye taşıyan eğitici ve geliştirici programları önerecek. Mesleki ve kültürel programlara da öncelik verilmesi hedefleniyor.

RTÜK'ün bu hamlesine bu tarz içeriklerden program yapan Esra Erol, Müge Anlı ve Ece Üner gibi isimlerin yasak geldiği takdirde ne yapacağı ise henüz bilinmiyor.

rtük müge anlı esra erol ece üner gündüz kuşağı