RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, RTÜK üyesi İlhan Taşçı'yı hedef aldı

TAKİP ET

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, RTÜK üyesi İlhan Taşcı'yı açıklamaları nedeniyle hedef aldı. Şahin, Taşçı'nın açıklamaları hakkında idari ve adli işlem yapılacağını belirtti.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'nun (RTÜK) CHP kontenjanından seçilen üyesi İlhan Taşcı, üst kurulun 2021 yılı boyunca verdiği cezaların bilançosunu çıkarmıştı.

Taşcı, üst kuruldan Halk TV, Tele 1, Fox TV, KRT ve Haber Türk’ün kanallarına toplamda 71 ceza verildiğini ancak A Haber, Ülke TV, Kanal 7, TV-NET ve CNN Türk kanallarına ise yıl boyunca hiç ceza verilmediğini belirtmişti. Taşçı, iktidara yakın kanallara ceza kesilmemesi hakkında "Bu kanalların koruyucusu, hamisi, temsilcisi RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin’dir" demişti.

ŞAHİN, TAŞÇI'YI HEDEF ALDI
RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, RTÜK'ün yayın kuruluşları arasında ayrımcılık yaptığını söyleyen İlhan Taşçı'yı hedef aldı.

Taşçı'nın yaptığı, 'RTÜK 2021 Karnesi' açıklamasında verileri çarpıttığını aktaran Şahin, Taşçı'nın kurumu değil Şahin'i eleştirdiği halde "Kişi çalıştığı kuruma bu kadar mı düşmanca tavırda olur? Medyada ayrımcılık yapmaması, verileri çarpıtmaması için kendisini defalarca uyardık, vazgeçmiyor'' ifadelerini kullandı. 

"İDARİ VE ADLİ ANLAMDA GEREĞİ YAPILACAK"
''Hezeyanları kabul edilemez'' diyen Şahin, ''Şahsım ve kurum çalışanlarımıza yönelik bu iftiraları için idari ve adli anlamda gereği yapılacaktır'' ifadelerini kullandı. 

Şahin'in paylaşımı şu şekilde:
"Kişi çalıştığı kuruma bu kadar mı düşmanca tavırda olur? Medyada ayrımcılık yapmaması, verileri çarpıtmaması için kendisini defalarca uyardık, vazgeçmiyor. Hezeyanları kabul edilemez. Şahsım ve kurum çalışanlarımıza yönelik bu iftiraları için idari ve adli anlamda gereği yapılacaktır."

 

rtük ebubekir şahin ceza ilhan taşçı tv televizyon