Rönesans'ın işlettiği 5 Şehir Hastanesi, Danimarkalı şirkete satıldı!

TAKİP ET

Rönesans Holding işletmesini yaptığı 5 şehir hastanesini, Danimarkalı ISS Facilities'e sattı. Rekabet Kurumu, Rönesans Holding'in Adana, Bursa, Elazığ, Yozgat ve İstanbul Başakşehir Şehir Hastanelerindeki hisselerini devretme işlemini bugün onayladı.

Yap işlet devret modeli ile ‘hasta sayısı’ garantisi verilerek işletilen şehir hastaneleri daha önce yönetmeliğinden ihalesine birçok konuda gündeme gelmişti. Şehir hastaneleri bu kez, Sağlık Bakanlığı ile Kamu Özel İş birliği (KÖİ) modeliyle hastaneleri inşa eden grubun, sağlık yatırımlarını işleten Rönesans İşletme Hizmetleri şirketini Danimarkalı ISS Facilities devretmesiyle gündeme geldi.

REKABET KURUMU ONAY VERDİ 
Adana, Yozgat, Elazığ, Bursa ile İstanbul Başakşehir şehir hastanelerini işleten Rönesans Holding, şehir hastanesi işletme kararından vazgeçmesinin ardından 5 hastaneyi satışa çıkartmıştı. Rekabet Kurumu, bugün 5 hastanenin devir işlemini onayladığını açıkladı.

Rekabet Kurumu yaptığı açıklamada, “Rönesans Sağlık Yatırım Anonim Şirketi ve Şam Yapı Anonim Şirketi elinde bulunan Rönesans İşletme Hizmetleri Danışmanlığı AŞ nezdindeki hisselerin yaklaşık %100'ünün ISS Tesis Yönetim Hizmetleri AŞ tarafından devralınması işlemine ilişkin olarak da Rekabet Kurulu 17.06.2021 tarih ve 21-31/401-203 sayı ile ilgili işleme izin vermiştir.” dedi. 

Öte yandan Rönesans İşletme Hizmetleri Danışmanlığı, Danimarkalı ISS'ye 5 hastaneyi ne kadara sattığını açıklamazken ISS Facilities Şirketi’nin Türkiye'de 40 binden fazla çalışanı bulunduğu biliniyor. 


ERDOĞAN “ZARAR EDİYORSAK EDELİM BE” DEMİŞTİ
Şehir hastanelerinin yönetmeliği, ihaleleri ve sözleşmeleri gibi birçok konuda gündeme gelmesinin ardından lüks harcamalar yaparak inşa edilmesine de tepki gösteren vatandaşlara ithafen Erdoğan 2019 yılında “Topluma hizmetten zarar ediyorsak, edelim be!” ifadesini kullanmıştı.

rönesans holding şehir hastanesi şehir hastaneleri hastane erdoğan danimarka satış