Ronaldo'nun hareketi, Coca-Cola'ya 4 milyar dolar değer kaybettirdi!

TAKİP ET

Dünyanın en beğenilen oyuncularından olan Ronaldo, Macaristan maçı öncesinde düzenlenen basın toplantısında önündeki Coca-Cola şişelerini kaldırarak "Su için" dedi. Ronaldo'nun hareketi sonrasında Coca-Cola 4 milyar dolar değer kaybetti.

Portekizli yıldız futbolcu Cristiano Ronaldo'nun EURO 2020'de Macaristan maçı öncesi düzenlenen basın toplantısında önündeki iki Coca-Cola şişesini kaldırmasının ardından şirketin piyasa değeri 4 milyar dolar düştü.

Sağlıklı beslenme ile ilgili söylemleriyle daha önce de gündeme gelen Ronaldo, Macaristan'la Portekiz'in oynayacağı F Grubu karşılaşmasından önceki basın toplantısında kola şişelerini kadrajdan çıkarıp yerine su koydu. Ronaldo, pet şişeyi elinde tutarak "Agua", yani Portekizce "su" dedi.

Ronaldo'nun hareketinden hemen sonra Coca-Cola'nın hisse fiyatı 56.10 dolardan 55.22 dolara düştü. Şirketin piyasa değeri ise 242 milyar dolardan 238 milyar dolara düştü.

Euro 2020'nin ana sponsorlarından olan Coca-Cola konuyla ilgili açıklamasında, "Herkes kendi içecek tercihlerini yapabilir" dedi.

ronaldo coca cola su kola portekiz futbol spor